17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hacettepe Üniversitesi’nde Kolokyum Güz’19 etkinliği başladı

Tarih: 06 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 96

Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği Kolokyum Güz’19 etkinliğinin ilk konuğu, Başkent Üniversitesi’nden Dr. Erman Demir oldu.

Kolokyum Güz’19 kapsamında lisansüstü öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yazdıkları tezler ile çeşitli akademik çalışmalarını paylaştığı ve farklı akademik ilgi alanları arasında bağ kurmayı amaçlayan kolokyumların ilki dün saat 14.00’te Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapıldı. “Yaratıcı Endüstriler: Yine mi Bacasız Sanayi” konulu etkinliğin konuşmacısı Başkent Üniversitesi’nden Dr. Erman Demir’di.

Yaratıcı endüstrilere göre şekil alan üniversitelerdeki öğretim ve öğrencileri bekleyen hayat hakkında konuşan Demir şöyle konuştu:

“Hem bohem hem yaratıcı girişimcilik hayatı hayali var. Biliyoruz ki girişimcilik, para kazanmak, büyümek, iş kurmak gibi bir şey ama bohemlik de çok da önemsememeyi gerektiriyor. Benim üniversite öğrencileri açısından gördüğüm en önemli nokta şu; bu hayal öğrencilerin kendilerini geliştirmesini sağlıyor. Aslında iyi bir yönetmen olmayacak ama hiç olmazsa iyi bir reklam şirketinde çalışacak hale geliyor, bir şeyler başarmaya uğraşıyor.”

Bacasız sanayi kavramının bir parçası olan turizmin yaratıcı endüstrilerle ilişkisiyle ilgili olarak Demir, turizmde bir ekosistemin oluşmadığını, insanların aylarca işsiz kaldığını vurguladı. Demir, “Turizm şehri gibi gözüken şehrin halkının ve küçük esnafının durumla bir alakası yok. Türkiye’de turizm büyük reklam şirketleri, meslek birlikleri gibi bir grup yaratıcı girişimcinin insafında. Kimse yaratıcı endüstriler diye bir şey var, Türkiye’nin o yöne gitmesi lazım demiyor, herkes kendi çıkarıyla ilgili bir yaklaşımda bulunuyor” dedi.

Kolokyum Güz’19 etkinliği 19 Kasım, 3 Aralık ve 17 Aralık tarihlerinde 3 farklı konuda 3 farklı konuğun katılımıyla gerçekleştirilecek olan kolokyumlarla devam edecek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25647
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hacettepe Üniversitesi’nde Kolokyum Güz’19 etkinliği başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat