4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF yeni akademik yıla hazırlanıyor

Tarih: 24 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 390

İLEF’te gerek teknolojik araçlarının kullanımını kolaylaştırmak gerekse fiziki yetersizlikleri gidermek amacıyla başlanan bir dizi tadilatta sona yaklaşıldı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF) geçtiğimiz akademik yılın bitmesiyle birlikte başlayan, kütüphaneyi, derslikleri, atölyeleri ve tuvaletleri kapsayan yenileme çalışmaları sona yaklaştı. İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un verdiği bilgilere göre, 15 Haziran’da tuvaletlerin tadilatı ile başlayan çalışmaların 1 Eylül’de bitirilmesi ve yeni akademik dönem başlamadan önce fakültenin hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Eğimli sıra ve tuvalet karmaşası olmayacak

iç1

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Erol Mutlu, Metin Toker, Süha Arın ve Reşat Aktan derslikleri, geçen sene yenilenen Ahmet Taner Kışlalı ve Muammer Aksoy derslikleri ile benzer hale getirilecek. Yenilemesi süren dersliklerin, öğrenciler tarafından sıkça şikâyet edilen dar ve eğimli sıraları söküldü. Gerek kâğıtla gerekse elektronik araçlarla not tutmada zorluk oluşturan dar ve eğimli sıraların yerine daha geniş ve düz sıralar gelecek. Ayrıca dersliklerin eskiyen elektrik tesisatları da yenilendi.

Öğrenci kantininin olduğu katta bulunan engelli tuvaleti, genişletilerek giriş kata taşındı. Kantin katındaki kadınlar tuvaleti ise iki kabinli hale dönüştürüldü ve eski erkekler tuvaleti, yeniden erkek öğrencilerin kullanımına açıldı. Engelli tuvaletinin giriş katına taşınmasıyla birlikte giriş katındaki tuvaletler de yenilendi.

Dersliklerin ve tuvaletlerin yanı sıra daha önce İLEF Öğrenci Temsilciliği tarafından kullanılan oda Ankara Reklamcılar Derneği tarafından yenilendi ve Reklam Atölyesi için ek çalışma odasına dönüştürüldü. Ek çalışma odası, fiziki olarak sıkıntı yaşayan diğer İLEF atölyelerine, topluluklarına, öğrencilerine de açık olacak.

Yenileme çalışmaları dâhilinde yangın söndürme sistemleri ve İLEF kütüphanesinin sandalyeleri de değiştirildi.

iç2

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Televizyon Stüdyosu yapımı devam ediyor

İLEF’te televizyon çalışmalarına ilişkin pratik eksikliğini gidermek amacıyla Film Atölyesine, önümüzdeki bahar döneminde kullanıma açılacak bir televizyon stüdyosu yapılması planlanıyor. Eskiden Milli Piyango Öğrenci Yurdunun kömür deposu olarak kullanılan, doğalgaza geçilmesiyle atıl kalan alanın değerlendirilmesiyle birlikte İLEF 40m² daha büyüdü.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7594
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF yeni akademik yıla hazırlanıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat