17 Temmuz 2023, Pazartesi - 02:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

TÜBİTAK projeleri için destek toplantısı yapıldı

Tarih: 28 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 329

TÜBİTAK 1000 kodlu Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyellerinin Artırılmasına Yönelik Destek Programında başarının artırılması için “Kim Korkar TÜBİTAK Projelerinden” başlıklı bir toplantı düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 24 Aralık’ta yapılan Ankara Üniversitesi’nde Nitelikli Araştırma Projesi Üretim Altyapısının Geliştirilmesi toplantısına İLEF Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir, DTCF Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Çiçek ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Kızılabdullah katıldı.

yıldız

Yrd. Doç. Dr Kızılabdullah

Toplantıda ilk bilgileri Yrd. Doç. Dr Kızılabdullah verdi. Yrd. Doç. Dr. Kızılabdullah Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programlarından Ankara Üniversitesi’nin aldığı bütçe miktarlarına değindi ve toplantının amacının daha fazla projenin nasıl alınabileceğine ilişkin bilgilendirme olduğunu söyledi. Kızılabdullah, 2013 yılında Ankara Üniversitesi’nden yapılan 204 başvurudan 41’inin kabul edildiğini belirterek kabul edilmeyen projelerin ret gerekçelerini anlattı.

Kızılabdullah, özellikle 1000 kodlu ulusal projelerin süreleri, bütçe miktarları ve başvuru süreçleriyle ilgili bilgi verdi.

çiler dursun

Prof. Dr. Dursun

Prof. Dr. Çiler Dursun da toplantıda araştırma fonlarından alınan bütçelerin artırılması için yapılması gerekenlerden söz etti. Dursun, Ankara Üniversitesi’nin TÜBİTAK ve BAP projeleri alanında daha verimli olması için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

ıc11

Prof. Dr. Yücesan Özdemir

Dursun’dan sonra konuşan Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir de 1000 başvurularının iki dönem olarak Mart ve Eylül aylarında yapıldığını hatırlatarak çağrı merkezi çalışanlarıyla ilgili yaptığı proje deneyiminden hareketle çeşitli bilgiler verdi.

Toplantının öğleden sonraki bölümüne Prof. Dr. İhsan Çiçek katıldı. Bu bölümde Çiçek, projelerdeki bilimsel yeterliliğin nasıl sağlanacağına ilişkin bilgiler aktardı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9699
Yol: Ana sayfa » Yazılar » TÜBİTAK projeleri için destek toplantısı yapıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat