16 Temmuz 2023, Pazar - 10:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

1 Mayıs tam kapanmanın gölgesinde kutlanıyor

Tarih: 01 Mayıs 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 85

Milyonlarca işçinin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ikinci kez pandemi koşullarında kutlanıyor. Emekçiler her yıl 1 Mayıs’ta alanları doldururken pandemi nedeniyle son iki yıldır kitlesel miting düzenlenemiyor. Meydanlara çıkma kararı alan sendika ve siyasi parti üyeleri ise gözaltına alındı.

İlk kez 1856’da Avustralya’nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçilerinin günde 8 saatlik çalışma hakkı için düzenledikleri yürüyüşle başlayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, salgın nedeniyle bu yıl alanlarda değil daha çok sosyal medyada kutlanıyor. Geçen sene de alanlarda kutlanılması yasaklanan 1 Mayıs bu yıl da “tam kapanma” günlerine denk geldiği için kitlesel olarak kutlanamıyor. Öte yandan 1 Mayıs’ta alanlara çıkma kararı alan sendikal konfederasyon, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ise darp edilerek gözaltına alındı.

Siyasi partiler, gazetecilik örgütleri ile siyasiler, 1 Mayıs’ı sosyal medya hesaplarından şöyle kutladı:

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30401
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 1 Mayıs tam kapanmanın gölgesinde kutlanıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat