26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

12. Ankara Kitap Fuarı açıldı

Tarih: 16 Şubat 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 167

Ankara Kitap Fuarı’nın 12.’si bu sene düzenleniyor. Bugün saat 10.00’da ATO Congresium’da kapılarını kitapseverlere açan fuar, 25 Şubat Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

12. Ankara Kitap Fuarı, bugün açıldı. ATO Congresium’da gerçekleştirilen fuarda, 300’e yakın yayınevinin yanı sıra sahaflar sokağı, imza günleri ve çeşitli konferanslar da yer alıyor. Bu sene fuarın onur konuğu olarak sinema eleştirmeni, yazar Atilla Dorsay; uluslararası misafir yazar olarak bilim-kurgu kitaplarıyla ve gazeteci kimliğiyle tanınan ‘Metro’ serisinin yazarı Dmıtry Glukhovsky  uluslararası konuk olarak fuara katılacak. Fuar, 25 Şubat Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Dorsay: “Çocuklara öğrenme tutkusunu aşılamak için fırsat”

Fuarın açılışının ardından duygularını GÖRÜNÜM’le paylaşan, fuarın onur konuğu yazar Atilla Dorsay, şöyle konuştu:

“Fuarın ilk günü gördüğüm canlılıktan çok mutlu oldum. Öğrenciler, hatta çocuklar geliyor. Fuar, öğrenme tutkusunu, sevgisini çocuklara aşılamak için çok iyi bir fırsat. Ankara benim için çok önemli. Ankara cumhuriyetin ve Atatürk’ün hatırlatıcısıdır.”

Dorsay ayrıca, 17 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek “Türk Sineması Anılar ve Gerçekler” bir söyleşiye de katılacak.

Hafta içi öğrencilere ücretsiz, okullara servis var

Dorsay’dan sonra GÖRÜNÜM’e Eylül Fuarcılığın muhasebe müdürü Aslı Dulda konuştu. Dulda, devlet okullarına servis imkanı sağladıklarını ilk gün yaklaşık 7 bin ilköğretim, orta okul ve lise öğrencilerini fuara getirdiklerini söyledi. Fuar sonunda yaklaşık 30 bin civarı öğrenciyi fuara getireceklerini belirten Dulda, öğretmen ve öğrencilerin katılımını arttırmak için hafta içlerini öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz yaptıklarını söyledi.

Geçen sene 250 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu sene daha yoğun bir katılım bekleniyor. Fuar girişi hafta içi öğretmen, öğrenci ve engellilere ücretsiz.

Ayrıntılı bilgi ve konferans listelerine şuradan ulaşabilirsiniz: http://ankarakitapfuari.org/

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17098
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 12. Ankara Kitap Fuarı açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat