17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

12 Dev Adam Görünüm’e konuştu

Tarih: 30 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 154

2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda kritik bir galibiyet kazanan A Milli Takımı oyuncuları galibiyeti Görünüm’e değerlendirdi.

Dün Ankara Spor Salonu’nda oynanan FIBA Dünya Kupası Elemeleri Türkiye – İspanya maçını 71-67 kazanan A Milliler Görünüm’e konuştu.

Eski kaptan, takımın en tecrübeli isimlerinden Sinan Güler:

Her şeyden önce önemli bir galibiyetti. Bunun farkında olup çoğunluğunda doğru basketbol oynamak önemliydi. Maçın sonlarına doğru alan savunmasına karşı istediğimiz oyunu oynayamadık ama en azından savunmada en iyi şekilde durdurarak onları, galibiyeti aldık. Umuyorum ki Karadağ maçıyla da her şeyi tamamlayıp Çin’e giden yolda önemli adımlar atmaya devam edeceğiz.

Son saniyelerde 2 rahat ve isabetli serbest atış kullanan genç oyuncu Tolga Geçim:

Öncelikle bugünkü atmosfer için Ankara halkına teşekkür ediyoruz. Bizim için çok önemli bir maçtı, burada kazandığımız için mutluyuz. Dediğiniz gibi son top bana geldi ama ben en iyi şekilde konsantre olup atacağımı biliyordum. Ben de elimden geleni yaptım takım için, çok mutluyum çok teşekkür ediyorum.

Genç basketbolcu Metin Türen:

“Çok önemliydi bizim için. İspanya maçını iyi bir savunma yaparsak kazanabileceğimizi biliyorduk, iyi savunma yaptık. Çin için büyük bir avantaj elde ettik, inşallah Karadağ’ı da yenerek garantilemek istiyoruz.”

“Ankara seyircisine teşekkür ediyorum”

Maçla ilgili basın açıklaması yapan A Milli Erkek Basketbol Takımı Koç’u Ufuk Sarıca, bir buçuk ay önce oynadıkları iki müsabakaya göre 6 oyuncunun kadroda olmadığını söyledi. Maçta mücadele eden, aralarında olamayan oyunculara, tüm teknik ekibe, federasyona Euro Lig ve FIBA arasındaki sıkıntılı süreçte oyuncularını Milli Takıma gönderen kulüplere teşekkürlerini iletirken Sarıca, Ankara seyircisine “Sahada dolu tribünler, özellikle de seyirci sizin lehinizeyse, hele bir de Milli Takım forması altında oynuyorsanız büyük kazanç. Ankara seyircisine teşekkür ediyorum” dedi.

Süre alan basketbolcular ve sayıları

TÜRKİYE (71): Doğuş Balbay 12, Sinan Güler 8, Metecan Birsen 12, Semih Erden 16, Buğrahan Tuncer 11, Tolga Geçim 10, Sertaç Şanlı 2, Oğuz Savaş, Göksenin Köksal, Berk Uğurlu

İSPANYA (67): Dario Brizuela 18, Colom 9, Fernandez 5, Vazquez 10, Beiran 8, Aguilar 3, Llvot 5, Miguel 2, Saiz 7, Abalde, Arteaga

Çin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası’na katılabilmek için çok kritik bir galibiyet kazanan A Milli Erkek Takımı, şuan I Grubunun lideri konumunda yer alıyor. A Milliler 2 Aralık 2018’de deplasmanda Karadağ, 22 Şubat 2019’da Slovenya, 25 Şubat 2019’ da deplasmanda İspanya ile oynayacak.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20881
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 12 Dev Adam Görünüm’e konuştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat