13 Haziran 2024, Perşembe - 19:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali sürüyor

Tarih: 06 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 28

Bağımsız bir festival olan ve bu yıl 19’uncusu düzenlenen İşçi Filmleri Festivali, Ankara’da izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bugün beşinci gününde. Festival Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Mülkiyeliler Birliği’ndeki film gösterimleriyle sürüyor. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin ilk gününde Nejla Demirci’nin “Kanun Hükmü” filminin gösterimi Çankaya Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı. Yasaklamanın ardından festival komitesi Nejla Demirci ile dayanışma içerisinde olduklarını belirten bir bildiri yayımlamıştı. Yayımlanan bildiride İşçi Filmleri Festivali’nin emekten, adaletten ve barıştan yana olan sinemacılarla beraber olduğu ve onlarla beraber baskı karşısında durulduğu belirtildi.

Festival, Ankara’da Mülkiyeliler Birliği ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi olmak üzere iki salonda gösterimlerine devam ediyor.

Festivale ilk gününden itibaren katılan Ayşe Gül Arkın festival hakkında şunları söyledi: “Festivalde gösterilen filmler hiçbir destek almadan yapılmış filmler. Sponsorları yok. Emek harcanan, ışık ve ses yönünden kaliteli filmler ve belgeseller var” dedi. Arkın ilk gün festivalin uğradığı sansür hakkında, “Bu hükümetin genel tavrı bu. Festivaller, konserler yasaklanıyor. Taksim Meydanı yasaklanıyor. Belki bu yasaklar daha önce de vardı ama bu zamanki kadar çok değildi.” yorumunda bulundu.

Görünüm’e konuşan Festival görevlisi Cem Bolatcan festivale ilişkin “Festivalin kurulma amaçlarından birisi sermaye ve tekelci sinemaya kaşı bir alternatif oluşturabilmek. Bunun için festivalimiz bağımsız bir festival.” açıklamasını yaptı. Bolatcan, her sene festival öncesinde şenlik havasında yaptıkları yürüyüşün bu sene kaymakamlıkça yasaklandığını söyledi.

11 Mayıs’a kadar sürecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara’daki gösterimleri 8 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38050
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali sürüyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF’te yarın Panayır günü

Panayır’24 saat 15.00’te başlayacak. Panayır'da ABB Kent Orkestrası ve Random grubu da sahne alacak.

Kapat