26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

22’nci Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başladı

Tarih: 24 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 98

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri festivali, dün akşam başladı. Açılış töreninde festival seçkileri tanıtılmasının yanı sıra Uçan Süpürge Ödülleri de kazananlara takdim edildi.

22’nci Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali dün akşam Devlet Opera ve Bale Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile perdelerini açtı. Sunuculuğunu Yetkin Dikinciler ve Ece Dizdar’ın üstlendiği tören saat 20.00’de başladı. CHP Ankara milletvekili Şenal Sarıhan ve 26’nci Dönem Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile birçok yabancı yönetmenin katılım gösterdiği etkinliğin bu seneki festival seçkisi tanıtıldı ve geleneksel olarak verilen ödüller sahiplerini buldu. Törende, 22 yıl aradan sonra sponsor olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür edildi.

44 ülkeden 141 film

Festivale bu yıl dünyanın pek çok yerinden kadınların yönetmen koltuğunda oturduğu bin 721 film başvurdu. 17 kişiden oluşan 4 seçici kurulun değerlendirmesi sonucu, 141 filmlik festival programı oluştu. 44 farklı ülkeden toplam 141 filmle tarihinin en fazla film içeren yıl olma özelliği taşıyan festivale ayrıca bu yıl 5 kıtadan kadın filmleri festivalleri konuk oluyor. Ankara’da toplanan uluslararası festival komiteleriyle yapılacak olan Festivaller Atölyesi ile deneyimlerin paylaşılması ve Uluslararası Kadın Film Festivalleri Manifestosu yazılması amaçlanıyor.

Festivalin seçkileri ise şöyle:

1.Her Biri Ayrı Renk Yarışma Bölümü

2.Yersiz Yurtsuz

3.Dertsiz Tasasız

4.Ah Minel Aşk

5.Sinemamız

6.Pembesiz Mavisiz

7.Olay Yeri Aile

8.En Gerçekler: Belgeseller

9.Kısa Olmazsa Olmaz

10.Canlandırmalar, Animasyonlar

11.Festivaller: Kahveye Geldiler

12.Hikayemiz Feminizm

Bu yılki teması “Hikayem 22.0” olan festivalin gösterimleri 23-30 Mayıs tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi, Büyülü Fener Sineması ve Casa Italia’da yapılacak. Festival programında film gösterimlerinin yanı sıra pek çok atölye ve panel de yer alıyor.

Ödüller sahiplerini buldu

Geleneksel olarak verilen Uçan Süpürge Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Şencan Güleryüz tarafından “Genç Cadı Ödülü” oyuncu Gözde Çığacı’ya takdim edildi. Çığacı, cadı olmanın harika bir his olduğunu söyleyerek rol aldığı Güven filminin yönetmeni Sefa Öztürk’e ve ailesine teşekkür etti. “Tema Ödülü”nün sahibi Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı olurken, “Bilge Olgaç Başarı Ödülü”nü bu yıl Pelin Esmer ve Meltem Cumbul paylaştı. Ödülünü Ayşenil Şamlıoğlu’ndan alan Esmer, “Aldığım en güzel isimli ödül çünkü Bilge Olgaç, benim ve birçok yönetmen arkadaşımın yolunu açtı ” dedi ve ödülünü geçtiğimiz günlerde vefat eden yönetmen ve hocası Yavuz Özkan’a adadı. Ödül alan bir diğer isim Meltem Cumbul ise, ödülünü sinemaya ilk adımını attığı Bir Sonbahar Hikayesi filminin yönetmeni Yavuz Özkan’a ithaf etti.

“Uçan Süpürge Onur Ödülü”nün sahipleri ise Sumru Yavrucuk ve Ayla Algan oldu. Törenin gerçekleştiği Opera ve Bale Salonu’nun kendisinin konservatuar döneminde ilk kez sahne aldığı yer olduğunu belirten Yavrucuk, “Kadının olduğu her yer güzelleşiyor tıpkı bu gece olduğu gibi. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Ayla Algan ise festival komitesine teşekkür ederek Uçan Süpürge’yi 22’nci yılları sebebiyle kutladı.

Tören, Birsen Tezer’in konseri ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23830
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 22’nci Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat