3 Mayıs 2024, Cuma - 18:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

23 Nisan Başkent’te coşkuyla kutlandı

Tarih: 23 Nisan 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 23

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 104’üncü yılında Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Meclis binaları, Anıtkabir ve kent merkezindeki törenlere yurttaşlar yoğun katılım gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü kutlanıyor. Ankara’da bu sabah çeşitli törenler yapıldı. Ankaralı yurttaşlar bugün Eski Meclis binaları, TBMM, Anıtkabir ve Başkent’in merkezindeki diğer etkinliklerde bayramını kutluyor. Bugün okullarda çocuklar 23 Nisan gösterilerini yaptı. Gün boyu sürecek olan törenlerde, bu bayramı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk anılıyor.

Bayramı çocuklara armağan eden Atatürk anıldı

Ankaralı yurttaşlar sabah saatlerinden itibaren Anıtkabir’e geldi. Meclisin açılmasının yıl dönümü olarak ulusal bayram ilan edilen 23 Nisan, 1927 yılında Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. Çocuklar, bugün bayramlarında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında yaşanan yoğunluğun ardından 23 Nisan’da da Anıtkabir’e ziyaretçilerin ilgisi sürdü. Yurttaşlar Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Atatürk’ün gömütünü ziyaret etti, Anıtkabir’de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kuruluşunun 104’üncü yılında Meclis’te tören

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yılı Birinci Meclis’te coşkuyla kutlandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlık yaptığı özel oturuma, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve milletvekilleri katıldı.

İlk Meclisteki oturumun ardından Ankara Seymenler Kulübü’nün halk oyunu performansı törene renk kattı. Ankara Seymenler Kulübü’nün geleneksel yöresel oyunlarıyla başlayan tören, renkli kıyafetleri ve coşkulu müzikleriyle bir bayram havası oluşturdu. Törenin ardından ziyarete açılan Birinci Meclis çocukların balonları ve bayraklarıyla renklendi.

Bayram İkinci Meclis binasında da kutlandı. Çocuklar kuruluşunun 104’üncü yıl dönümünde Meclis’teydi.

Çocuklar, bayramını Gençlik Parkı’nda kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında birçok yerde etkinlik düzenledi. Program kapsamında Gençlik Parkı’nda düzenlenen etkinliklere binlerce kişi katıldı.

Otobüs ve metro duraklarındaki 23 Nisan marşlarıyla başlayan heyecan ve coşku etkinlik alanlarına taştı. Gençlik Parkı’nda saat 13.00’de  “Karagöz Konserde” etkinliğiyle kutlamalar başladı. Daha sonra “Balon Korteji” çocuklar için hazırlanan alana park içinde yürüyerek katıldı. Tahta bacaklı, maskeli palyaçoların yer aldığı korteje ailelerden oluşan kalabalıkta eşlik etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki birçok birimin katkısıyla hazırlanan gösterilerde halk oyunları ekipleri, karate ekipler, down sendromlu çocuklar sahne aldı. Çocuklar için parkın farklı yerlerinde yüz boyama etkinlikleri, ebru atölyeleri gibi alanlara da yer verildi.

Gençlik Parkı çimlerinde oturan bir aile Görünüm’e konuştu. Aile, 23 Nisan’ın kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek “Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış oldukları etkinlikleri merak ettiğimiz için geldik, çoğunlukla memnun kaldık. Kalabalıktan dolayı bütün etkinliklere katılamadık, oturup dinlenmeyi tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklarıyla birlikte gösteri için öğretmenlerin gelmesini bekleyen Emine Yazan çocukları göstererek “Mutluluk burada işte, çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz.” dedi. Görünüm’e konuşan başka bir yurttaş ise 23 Nisan’ın anlam ve önemine şu sözlerle değindi:

“Bugünün anlam ve önemi olarak ülkemizin demokrasiye geçmesi, demokrasi kurumunun işlemeye başlaması bugünlere gelmemizde çok önemli bir etken. Ülkemizdeki tüm vatandaşlara fırsat eşitliği, aynı zamanda ülkemiz adına bir karar verebilme, yönetime katılabilme özgürlüğü vermiş olması bugünü ayrı ve önemli kılıyor.”

Emine Yazan’ın çocukları

Stajyerlik yapan Öğretmen Meral Yüksel, beş yaşında bir çocuğu olduğunu söyleyerek bu etkinliklerle çocukların günün anlam ve önemini anladıklarını belirtti. Yüksel, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bugünü armağan eden herkese, bize bu ülkeyi nasip ettikleri için bize bunları yaşattıkları için bir anne olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok teşekkür ediyorum.” dedi. Meral Yüksel konuşmasında ailelere seslenerek çocuklara bugünün önemini anlatmalarını söyledi.

Meral Yüksel

23 Nisan Ankara’da konserlerle kutlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 3 gün süren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği konserleri, ilk gün Semicenk’i ikinci gün Gazapizm’i ve son günü 23 Nisan’da Edis’i Ankara halkıyla buluşturdu.

Konserler, Atatürk Orman Çiftliği Konser Alanında yapıldı. Konsere yoğun bir katılımın olduğu gözlenirken alana 7’den 70’e bütün yurttaşlar akın etti. Şenlik, Edis’le 23 Nisan’da son bulurken farklı bir protokolde bulunduğu için konsere katılamayan Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş gönderdiği mesajda, konsere farklı bir protokolü olduğu için katılamayacağını, bunu farklı konserler ve etkinliklerde telafi edeceğini söylerken Ankara halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla kutlamasını temenni ettiğini belirti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37748
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 23 Nisan Başkent’te coşkuyla kutlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat