25 Temmuz 2023, Salı - 17:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

29. Adalet ve Demokrasi Haftası başlıyor: Öldürülen aydınlar bir kez daha etkinliklerle anılıyor

Tarih: 23 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 59

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından düzenlenen 29. Adalet ve Demokrasi Haftası yarın başlıyor.

UMAG’ın her yıl düzenlediği Adalet ve Demokrasi Haftası yarın saat 10.00’da Batıkent metro istasyonundan Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüş ve Uğur Mumcu Anıtı’na çelenk bırakma töreni ile başlayacak. Ardından karanfillerle Uğur Mumcu Sokağı’da olunacak ve 12.15’te de REDD müzik grubunun “Uğur Mumcu İçin Birlikte Söylüyoruz” başlıklı dinletisi başlayacak. Daha sonra Mumcu, defnedildiği Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 14.30’da anılacak.
Uğur Mumcu’nun suikasta uğradığı 24 Ocak günlerinde başlayıp Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledildiği 31 Ocak günlerinde sona eren Adalet ve Demokrasi Haftası’nın 29’uncusunun başlığı “Hukuk Devleti mi, Orman Kanunları mı?” oldu.
UMAG’ın çağrısıyla ve 50’den fazla kurumun katılımıyla düzenlenen Hafta boyunca on altı söyleşi, dokuz panel, iki açık oturum ve bir forum düzenleniyor.

Aksoy anısına “Yılın Atatürkçüleri” ödülü

29. Adalet ve Demokrasi Haftasının son gününde Prof. Dr. Muammer Aksoy mezarı başında anılacak. Buradaki anmanın ardından “Prof. Dr. Muammer Aksoy’a Saygıyla” başlığında kapanış söyleşisi yapılacak. Söyleşi saat 14.30’ da Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek. Kapanış söyleşisinden sonra saat 18.00’de Yılmaz Güney Sahnesinde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği “Yılın Atatürkçüleri” ödül töreni gerçekleşecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31407
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 29. Adalet ve Demokrasi Haftası başlıyor: Öldürülen aydınlar bir kez daha etkinliklerle anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat