19 Temmuz 2023, Çarşamba - 22:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

3. Ulusal Yeni Medya Kongresi başladı

Tarih: 09 Mart 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 133

Alternatif Bilişim Derneği’nin düzenlediği 3. Ulusal Kongre, Hak Odaklı Yeni Medya başlığıyla bugün başladı.

Alternatif Bilişim Derneği’nin bu yıl 3. kez düzenlediği Yeni Medya Kongresi Ankara CerModern’de başladı. Bu yıl “Hak Odaklı Yeni Medya” başlığıyla düzenlenen Kongre, bugün ve yarın olmak üzere iki gün sürecek.

Yüksel anısına oturum, Uçkan anısına kitap

090317HakOdaklıYeniMedyaMüge (17)

Prof. Dr. Binark, programda yer alan “İletişim Hakkı ve Dijital Haklar” oturumunun İLEF’te uzun yıllar ders veren ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yüksel anısına yapılacağını söyledi. Kongre sonunda derlenecek kitap da 2015 yılında yaşamını yitiren akademisyen Dr. Özgür Uçkan anısına çıkarılacak.

Prof. Dr. Timisi’den hak odaklı habercilik vurgusu

090317HakOdaklıYeniMedyaSeyfettin (72)

Kongrenin davetli açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Nilüfer Timisi yaptı. Hak odaklı haberciliğe dikkat çeken Timisi, bu faaliyetin mağduriyetleri gün yüzüne çıkarılmasında önemli bir işlevi olduğunu belirtti. Timisi, gazetecinin öz-düşünümsel ve eleştirel bir kimlikle farklılığı ortaya çıkarması gerektiğini kaydetti. Yeni medya sayesinde her bireyin kendi içeriğini üretebilme şansı olduğunu bildiren Timisi, “yeni medya ile birlikte okurun yazar, yurttaşın gazeteci olduğunu görüyoruz” dedi.

Toplam 15 oturum 3 atölye çalışması

Bu yılki Kongrede toplumsal cinsiyet çalışmaları, dijital emek, gündelik yaşam pratikleri ve kültürel tüketim alanları, hak haberciliği, kimlik ve temsiller, ifade özgürlüğü, endüstriyel olgular, bilişim hukuku, yeni okuryazarlıklar, mültecilik, direniş pratikleri, hak savunuculuğu, kampanyalar, katılım başlıklarıyla oturumlar düzenleniyor.

Friedrich Ebert Ankara Barosu, Sosyal Kafa Ekibi, İnternet Teknolojileri Derneği, Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği ile Linux Kullanıcıları Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Kongrede, biri özel olmak üzere on beş oturumun yanı sıra üç de atölye çalışması yapılacak.090317HakOdaklıYeniMedyaMüge (5)

İLEF’ten ihraç edilen Prof. Dr. Funda Başaran ve Doç. Dr. Tezcan Durna da oturum başkanı olarak Kongrede yer alan isimler arasında. İLEF öğrencilerinden Mehmet Şafak Sarı ve İLEF mezunu Simge Gümüşay da Korsan Parti Hareketi adına yarın “Yeni Medya ve İletişim Teknolojilerinde Kişisel Mahremiyet, Güvenlik ve Korsan Kültür” başlıklı bir atölye düzenleyecek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13822
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 3. Ulusal Yeni Medya Kongresi başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat