17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

48. Yıl Geleneksel Sergisi açıldı

Tarih: 02 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 80

Ankara Kadın Ressamlar Derneği’nin düzenlediği  “48. Yıl Geleneksel Sergisi” dün ÇSM’de açıldı. Sergide 70 ressama ait 140 eser bulunuyor.

Ankara Kadın Ressamlar Derneği tarafından düzernlenen “48. Yıl Geleneksel Sergisi” ÇSM’de açıldı. Osman Hamdi Bey Sergi Salonu’nda, dün 18.00’de açılışı yapılan sergide, 70 ressama ait 140 eser bulunuyor. Serginin açılışına, Ankara Kadın Ressamlar Derneği Başkanı Çiğdem Güler ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın da katıldı. CHP‘li Sarıhan, kadın ressamların 48 yıl boyunca yaşamın hem güzelliklerini hem de acılarını tablo haline getirip geleceğe bıraktıklarını ve sanatın her alanında büyük bir istek ve çabayla var olduklarını söyledi. Kadınların, ülkenin geleceği ve aydınlık günleri için mücadeleye devam etmesi gerektiğini dile getiren Sarıhan, serginin mücadelenin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Sergi, 12 Mart’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Ankara Kadın Ressamlar Derneği nedir?

Türkiye’nin ilk kadın sanatçı derneği olan Ankara Kadın Ressamlar Derneği, 1970 yılında güzel sanatlara gönül vermiş Ressam Naciye İzbul, Semiha Kocabay, Güney Haştemoğlu, Gönül Göle, Nuran Altıata, Ülkü Uludoğan, Nevide Gökaydın, Özlem Peker, İffet İnan, Nermin Pura tarafından kuruldu. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonunun kurucu üyesi olan derneğin amaçları arasında, Türk ve Dünya resim sanatına Türk kadınının katkısını sağlayarak kadını sanatta ikinci planda bırakan toplumsal nedenlerle mücadele etmek yer alıyor. Dernek, pek çok sivil toplum kuruluşu ile iş birliği yaparak bağış sergileri, toplantılar düzenliyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17404
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 48. Yıl Geleneksel Sergisi açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat