23 Temmuz 2023, Pazar - 15:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Abakay: “Bu sonuçlar nefes aldığımız ülkenin sonuçları”

Tarih: 15 Nisan 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 68

İLEF Uluslararası Araştırma ve Geliştirme Topluluğu’nun (UARGE) düzenlediği 5. İletişim Günleri devam ediyor. İletişim Günleri’nde bugün Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay “Seçim Dönemi Gazetecilik Ritüelleri” başlıklı bir seminer verdi. ATK Sanatevi’nde gerçekleşen etkinlik 15.30 da başladı.

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, konuşmasına “yanlış metni” okuyarak başladı. “Seçimlerden sonra güzel bir Türkiye’ye güzel bir hafta ile başladık. Artık cezaevlerinde gazeteciler yok.Onlar özgür bir şekilde görevlerini yapıyorlar. Milli iradenin önemli unsuru %10 barajı kalktı. Katiller ve onlara emir verenler mahkemede hesap veriyor. Zorunlu din dersi kalktı. Cemevi ibadethane olarak kabul edildi şükürler olsun. Suriye’ye yönelik savaş ihtimali kalktı şükürler olsun. Uludere Roboski’de öldürülenler biliyorsunuz, onların katilleri yargılanıyor” diye söze başlayan Abakay, “Pardon! Yanlış metni okumuşum bunlar normal bir ülkede olması gerekenler. Bunlar 2015’te yapacağım bir konuşmanın metniydi” diyerek, geçirdiğimiz seçim sonuçlarının nefes aldığımız ülkenin sonuçları olduğunu söyledi.

 

“Türkiye’de medya tarihi dönekliğin tarihidir”

Abakay, Türkiye’de düşünce ifade özgürlüğü tarihi gazeteci yazar aydın cinayetlerinin tarihidir. Mesleğine yabancılaşan gazeteciliği iktidarın yanında olma olarak algılayan gazetecilik tarihi, diyerek AKP hükümeti iktidarın da gazeteciliği kamuoyunu bilgilendirmek olarak değil de iktidarın sözcüsü olan, yalakalığın üst düzeyde olduğu bir dönem olarak ifade etti.  Abakay, iktidarın baskısı “düşünce suçunu” doğurmuştur diyerek, dünya tarihinden ve ülkemizden örnekler verdi. Galileo, Pir Sultan Abdal, Nazım Hikmet gibi kendi iktidarları tarafından düşünce suçlusu olarak gösterilen kişilerin ortadan kaldırıldığını söyledi.  Türkiye’den verdiği örneklerde Sabahatin Ali, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu’dan bahsederek, öldürülen ve hapsedilen kişilerin iki ortak özelliği olduğunu bunun da dönemin iktidarlarına muhalif olmaları ve katillerinin hala bulunmayışı olarak gösterdi.

Abakay’a yöneltilen “Karşı gazetesi niçin kapandı?” sorusuna Abakay şu şekilde cevap verdi: “Çünkü patronu bir tekstilci ve patronun amacı  muhalefeti desteklemek bu sayede ihale alırım düşüncesiyle gazete çıkarmaktı. Fakat Akp güçlü çıkınca ben bunlarla ihale falan alamam düşüncesiyle gazeteyi kapattı.”

Abakay sözlerine ‘’Hiçbir diktatör yatağında rahat bir şekilde ölmedi’’ diyerek bitirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4146
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Abakay: “Bu sonuçlar nefes aldığımız ülkenin sonuçları”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat