25 Temmuz 2023, Salı - 12:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ABEM’de “Tüm Yönleriyle Nafaka” konuşuldu

Tarih: 08 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 80

Ankara Barosu tarafından düzenlenen “Tüm Yönleriyle Nafaka” adlı panelde; nafaka, cinsiyet eşitsizliği, kadın istihdamı, göçmen kadınların yoksulluğu, LGBT ve Türkiye’de feminizm konuşuldu. 

Ankara Barosu tarafından “Tüm Yönleriyle Nafaka” adlı panel gerçekleştirildi. Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi’nde (ABEM) dün saat 14.00’te başlayan paneli, Avukat İdil Yalçıner Şimşek yönetti. Panelde konuşmacı olarak ise Eşitlik İzleme Kadın Grubundan Avukat Hülya Gülbahar, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Avukat Sema Kendirci ve Kadın Koalisyonu Genel Koordinatörü İlknur Üstün yer kaldı.

Üstün: “Kadınların aile içinde söz sahibi olması gerekir”

Panelde ilk olarak konuşan Kadın Koalisyonu Genel Koordinatörü Canan Üstün, kadınların düşük ücretle ve kayıt dışı olarak çalıştırılması ve kendi geliri üzerinde bir denetimi olmamasından şikayetçi oldu. söyledi. Kadınların hayatlarını belirleyen politikalarda söz ve yetki sahibi olmadıklarını da dile getiren Üstün, ayrıca kadına toplumda yaşlıya ve çocuğa bakma yükümlülüklerinin yüklendiğini ve bunun da kadının sosyal yaşantısını kısıtladığını belirtti.

Güllü: “Türkiye’de sorun nafaka değil kadına şiddet”

Üstün’ün ardından konuşan Canan Güllü ise farklı yerlerde saha çalışmaları yürüttüklerini söyleyerek, Türkiye’de nafakanın değil kadına şiddet ve cinsel istismarın konuşulması gerektiğini dile getirdi. Yerelden genele tüm yönetimleri kadınların yaşamına işlenen suçlara karşı kadınların yanında yer alması gerektiğini ifade eden Güllü, “Türkiye’de sorun nafaka değil kadına şiddet bunu da her yerde söylemekten çekinmiyorum” dedi.

Gülbahar: “Türkiye’de feminizm bilinci yüzde 86”

Panelin soru cevap kısmında konuşan Hülya Gülbahar ise feminizmin Türkiye’deki başarısından bahsetti. Türkiye’de feminizm bilincinin yüzde 86 olduğunu dile getiren Gülbahar, birçok Avrupa ülkesinden önde olduklarını söyledi. Konuya sadece olumsuz bir açıdan yaklaşmanın mantıksız olduğunu aktaran Gülbahar, feminizmin erkek düşmanlığı olmadığını vurgulayarak, “Bazı kadın arkadaşlarımız var erkeklerden çok çekmiş, hayatı zindan olmuş. Onlar erkeklerden nefret ediyorlar, hak veriyorum. Ancak ben erkek düşmanı değilim, feministler de değil” ifadelerini kullandı.

Panelin sonunda katılımcılara teşekkür edildikten sonra konuşmacılara plaket verildi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23431
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ABEM’de “Tüm Yönleriyle Nafaka” konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat