26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Diplomasi Muhabirliği’nde bu haftanın konuğu Görmez oldu

Tarih: 08 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 181

TRT Dış Haberler Müdürü Ahmet Görmez, bugün Diplomasi Muhabirliği dersine konuk oldu.

Mahmut Gürer tarafından yürütülen Diplomasi Muhabirliği dersine TRT Dış Haberler Müdürü Ahmet Görmez konuk oldu. Kendisi de İLEF mezunu olan Görmez, konuşmasında gazeteciliğin bir hayat tarzı olduğunu ifade ederek, “Eğer bu işi seviyorsanız gidin GÖRÜNÜM gazetesine, Radyo Atölyesine çıkın, piyasaya gidip staj yapın” dedi.

“Risk gördüğünde gitmezsin”

Birçok savaş alanında muhabirlirlik yaptığını anlatan Görmez, ” ‘Korkmuyor musun’ diye çok soruyorlar. Çok korkuyorum ve her gittiğim yerde bu son, bundan sonra hayatta gelmeyeceğim diyorum. Her ayrıldığımda ise bir daha ne zaman gelsem? Korkmazsanız ölürsünüz, çünkü korku sizi hayatta tutan içgüdüleri de beraberinde getirir. Risk gördüğünde gitmezsiniz” ifadelerini kullandı.

Diploması Muhabirliği dersinin çok önemli olduğunun altını çizen Görmez, gelecekte diploması muhabiri olmak isteyen öğrencilere kendilerine bir uzmanlık alanı seçmeleri ve dil konusunda kendilerini geliştirmeleri tavsiyelerinde bulundu.

Görmezi dersin ardından öğrenciliği döneminde çalıştığı GÖRÜNÜM gazetesi bürosunu da ziyaret ederek burada bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17703
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Diplomasi Muhabirliği’nde bu haftanın konuğu Görmez oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat