24 Temmuz 2023, Pazartesi - 20:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Almanya Büyükelçiliği Kamu Diplomasisi dersine konuk oldu

Tarih: 08 Aralık 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 318

Kamu Diplomasisi dersine Alman Büyükelçiliği’nden Katharina Petrisson, Marlis Hey Dinçer ve Goethe-Enstitüsü’nden Eva Marquardt konuk oldu. Konuklar çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Doç Dr. Aslı Yağmurlu tarafından yürütülen Kamu Diplomasisi dersi kapsamında Almanya Büyükelçiliği Basın Bölümü Başkanı Katharina Petrisson, Kültür Bölümü Uzmanı Marlis Hey Dinçer ve Goethe-Enstitü Müdürü Eva Marquardt, İLEF’e konuk oldu. Ders 7 Aralık Perşembe günü 13.30’da başladı. Konuklar, kamu diplomasisi çalışmaları üzerine bilgi verirken ilk sözü Katharina Petrisson aldı. Petrisson, Alman Hükümeti’nin dünyadaki kültür ve iletişim çalışmalarına çok önem verdiğini ve yılda 1 milyar avro bütçe ayırdığını söyledi. Petrisson ayrıca, Türkiye’de öğrencileri bilime yönlendirmek için Bilim Otobüsü turları yaptıklarını belirterek, “Türk-Alman Bilim yılında pek çok etkinlik düzenledik” dedi.

Dinçer: “Eğitim kamu diplomasisi için önemli”

Petrisson’un ardından sunuma devam eden Marlis Hey Dinçer Almanya Büyükelçiliğinin kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarından söz ederken “Eğitim kamu diplomasisi için önemli” dedi.  Çok sayıda Alman’ın 1930’lu yıllarda Nazilerden kaçarak Türkiye’ye sığındığına değinen Hey Dinçer, “Bu tarihler bizim için çok önemli çünkü Türkiye savaştan kaçanlara kucak açtı. Genç Türkiye de onlardan oldukça yararlandı. Türkiye’de yeni açılan Batıya yönelik üniversitelerde işlerine devam ettiler” ifadelerini kullandı.

Goethe-Enstitü Müdürü Eva Marquardt Goethe – Enstitüsü’nün Türkiye’deki sağladığı olanak, etkinlik ve çalışmaları anlattıktan sonra, Almancanın daha yaygın olarak öğrenilebilmesi için yaptıkları eğitim çalışmalarından bahsetti. Ders soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16498
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Almanya Büyükelçiliği Kamu Diplomasisi dersine konuk oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat