26 Temmuz 2023, Çarşamba - 11:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Altındağ’da yangın: 5 işçi öldü, 12’si yaralandı

Tarih: 29 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 120

Altındağ’da atık kâğıt işçilerinin yaşadığı binada yangın çıktı. Yangında 5 işçi öldü, 12 işçi de yaralandı. GÖRÜNÜM, binanın içini görüntüledi.

Bu sabah 09.30 sıralarında Altındağ’da bulunan İskitler Ata Sanayi Sitesi’ndeki 3 katlı metruk binada çıkan yangında, 5 Afgan atık kâğıt toplayıcısı hayatını kaybetti. Aynı binada bulunan 12 kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıklarının anlatımlarına göre 30’a yakın atık kağıt işçisinin yaşadığı binada yangın sırasında kaç kişi olduğu ise net değil.

Olay yerinde açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının geri dönüşüm depolama ve ayrıştırma tesisi olarak kullanılan bir binada çıktığını söyledi. Yangının bilinmeyen bir sebepten çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu yangında 5 ölü, 11 yaralı çıkartıldı. Yapılan araştırmada şu an içeride başka insan yok ama asıl detaylı çalışma, soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılacak. Sebebi de teknik olarak yapılacak çalışmalar sonuçlandıktan sonra belli olacak.”

Yangının çıktığı binada Afganistan uyrukluların bulunduğunun hatırlatılması üzerine Şahin, “Burada civardaki insanların söylediği o, ama bunu Cumhuriyet savcımızın gözetiminde yapılacak kimlik incelemesinden sonra açıklayabiliriz” yanıtını verdi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de olay yerine gelerek bilgi aldı. Tiryaki, yangının çıktığı bölgenin kentsel dönüşüm alanını olduğunu belirterek, “Binaların çoğu yıkıldı, metruk binalarda kaçak olarak kalınan yerlerde maalesef bu üzücü durum oldu” dedi.

Yangının ardından çevredeki görgü tanıklarının aktardığına göre bazı işçiler binanın arka tarafından kaçarak kurtuldu. Olay yerine yürüme mesafesinde olan itfaiyenin 20 dakika kadar geç kaldığını ve itfaiye ekibinin su hortumunu açarken zaman kaybettiklerini iddia eden görgü tanıkları, hayatını kaybeden işçilerden birinin yangından dolayı çıkamadığı için üst kattan atladığını belirtti.

Yaralıların kimlikleri tespit edildi

Yangının ardından hastaneye kaldırılan 12 kişiden 6’sının kimliklerinin Rıdvan Ç, Seyfi D, Ahmet M, Molla Muhammed V, Huday N. ve Zümrüt Ç. olduğu belirlendi. Savcının incelemesinin ardından 5 kişinin cenazeleri, Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Dumandan etkilenen 12 kişinin ise hastanelerdeki tedavisi sürüyor.

Sokak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Karaman: Bu işçilerin en büyük sorunu barınacak yerlerinin olmaması

Gazete Duvar’dan Tamer Arda Erşin’in aktarımına göre Sokak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman, “Arkadaşlar burada topladıkları kâğıtları biriktiriyorlardı. Aynı zamanda kalacak yerleri olmadığı için burada yatıyorlardı. Bu yangın atık kâğıt işçilerinin kötü çalışma koşullarının, şartlarının sonucu. Burayı denetleyen yoktu. Bu işçilerin en büyük sorunu barınacak yerlerinin olmaması. Metruk binalarda kalıyorlar ve Ankara’da böyle başka yerler de var” dedi.

Savcılık incelemesinin ve polisin olay yerinden ayrılmasının ardından görüntülediğimiz binada son durum şöyleydi:

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22418
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Altındağ’da yangın: 5 işçi öldü, 12’si yaralandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat