25 Temmuz 2023, Salı - 15:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Anadolu Efes Başkentte kazandı

Tarih: 11 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 92

Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde bu akşam Türk Telekom ile Anadolu Efes mücadelesi vardı. Maçı 84-76’lık skorla kazanan Anadolu Efes, ligdeki galibiyet serisini 10’a çıkardı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan 21’inci hafta mücadelesinin kazananı Anadolu Efes oldu. Euroleague’deki Barcelona galibiyetinin moraliyle başkente gelen Anadolu Efes, Türk Telekom’u da 8 sayılık farkla geçti.

Hava atışını alan Anadolu Efes, ilk periyota Doğuş Balbay’ın art arda attığı sayılarla başladı. Türk Telekom, çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk çeyreğini Kenny Gabriel’in isabetli üçlükleriyle 19-18 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde da mücadele hız kesmeden devam etti. Ev sahibi durumundaki Türk Telekom’a taraftar desteği büyüktü. Farkın açılmadığı ikinci periyot sonunda devre arasına 36-36 eşitlikle gidildi.

İkinci devrenin ilk periyotu Anadolu Efes üstünlüğüyle sürdü. Skoru elinde tutmayı bilen Anadolu Efes, başkent temsilcisi karşısında 3’üncü periyotu 49-63 önde tamamladı.

Aradaki farkın açıldığı son periyotta Türk Telekom’dan Reggie Redding’in 3 sayılık basket, skoru 76-84 yapsa da galibiyet için yeterli olmadı ve maçın galibi 76-84’lük skorla Anadolu Efes oldu. Türk Telekom’dan Vladimir Stimac 22 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Anadolu Efes’te ise 28 puanla Brock Willam Motum takımının ve maçın en skorer ismi oldu.

Maç sonu konuşan Türk Telekom Baş Antrenörü Burak Gören, Anadolu Efes’in Ankara’ya “müthiş” bir ivmeyle geldiğini söyleyerek, “Biz 25 dakika boyunca savunma ve hücumda iyi oynadık. 3’üncü periyodun sonunda yediğimiz sayı bir düşüşe neden oldu. Suni bir fark oldu ve sonrasında geri dönüş kolay olmadı. Çok zorlu bir fikstürden geçiyoruz. Ligin son 9 haftasında 6’ıncı sıraya düştük, bundan sonra bize yakışan kazanma temposuna dönerek eski pozisyonumuzu almak istiyoruz. Takımımı tebrik ediyorum. Anadolu Efes gibi bir takımın karşısında durmak kolay değildi” dedi. Türk Telekom’dan Reggie Redding ise, “Hatalarımızdan bir şeyler öğrenmemiz lazım” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Maç sonu konuşan isimlerden Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman, Brock William Motum’a şans vermelerinin onlara pozitif bir yön kattığını belirtti. Geniş bir rotasyonları olduklarını söyleyen Ataman, ikinci yarı skor üretmeye başladıklarını ve aradaki farkı bu şekilde açtıklarını ifade etti. Anadolu Efes’ten Doğuş Balbay ise, “Biz daha az hata yaptık ve maçı kazanmasını bildik, Ankara seyircisi her zamanki gibi bizi güzel karşıladı” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22044
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Anadolu Efes Başkentte kazandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat