4 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Anıtkabir 19 Mayıs’a hazır

Tarih: 18 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 149

Terör örgütü IŞİD’in saldırı planladığı şeklindeki istihbarata rağmen gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı açıklanan Anıtkabir, yarına hazır. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ziyaretçi akınının beklendiği Anıtkabir’de temizlik, çevre düzenlemesi ve bakım-onarım çalışmaları tamamlandı.

Ankara ve İstanbul’da terör saldırıları gerçekleştiren terör örgütü IŞİD’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda saldırı planlandığı istihbaratının ardından gözler Anıtkabir’e çevrildi.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz

Genelkurmay Başkanlığı ziyarete kapatılacağı söylentisinin ardından Anıtkabir’in 09.00-16.00 ve 19.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağını duyurdu.  Anıtkabir, bu saatler arasındaki zaman diliminde ziyarete kapatılacak ve Prof.Dr. Aziz Sancar Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına teslim edecek. Anıtkabir’de yapılacak olan törenlerin saldırı uyarısına rağmen yüksek katılımla geçmesi bekleniyor.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Anıtkabir giriş çıkışlarında güvenlik önlemleri artırıldı. Ziyaretçiler giriş kapısında detaylı bir aramaya tabi tutuluyor. Görevli asker ve memurlar ziyaretçilerden kemerleri dahil tüm metal eşyalarını çıkarmasını istiyor. Güvenlik sebebiyle giriş-çıkışlarda bulunan görevli askerler, ziyaretçilerin çantalarını titizlikle inceliyor ve sırt çantasıyla gelen ziyaretçilerin çantalarını emanete bırakması isteniyor.

Öte yandan Anıtkabir kampüsü içinde bulunan kameralar da tek tek bakımdan geçirildi. Anıtkabir içinde güvenlikten sorumlu askerlerin sayısındaki artış da dikkat çekiyor.

Anıtkabir, yarın çok daha yoğun olması beklenen ziyaretçilerini bugün de ağırladı. Özellikle küçük yaştaki çocukların yoğun olarak ziyaret ettiği Anıtkabir’de, ortaokul ve liseden mezun olan öğrenciler de kep ve cübbeleriyle gelerek hatıra fotoğrafları çektirdi

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11497
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Anıtkabir 19 Mayıs’a hazır

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat