1 Ağustos 2023, Salı - 23:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Dikimevi’nde büyük kaza: 12 ölü, 7 yaralı

Tarih: 01 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 508

Ankara Dikimevi’nde kontrolünü kaybeden belediye otobüsü, kaldırıma çıkarak yayalara ve durakta bekleyen insanlara çarptı. İlk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Ankara Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi’nde saat 13.10 sıralarında 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, Kurtuluş istikametine giderken aniden kaldırıma çıktı. Yayaları ve duraktaki yolcuları altına alan otobüs yaklaşık 80 metre sonra durabildi. Yaralılar, olay yerine gelen çok sayıda ambulansla hastanelere kaldırıldı. İlk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

İlk açıklama Ankara Valisinden geldi

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Kazanın yaşandığı Cemal Gürsel Caddesi’ne gelerek kazayla ilgili açıklamada bulunan Ankara Valisi Mehmet Ali Kılıçlar, ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 kişinin de yaralandığını söyledi. Vali Kılıçlar, gözaltına alınan otobüs şoförünün ifadesinde “Kontrolümü kaybettim” dediğini belirtti. Valinin açıklamasının ardından, kazada ağır yaralananlardan bir kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yılmaz: “Facia gibi bir tablo”

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Kazanın ardından olay yerine gelen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, “Facia gibi bir tablo var. Dileriz ki yaralanan yurttaşlarımızdan kötü bir haber almış olmayız. Olayla ilgili soruşturmamız sürüyor. Bu facia uygar ve gelişmiş ülkelerde yaşanacak bir tablo değil. Toplu taşıma aracının bakımsız olmasından kaynaklanan bir durum olabilir. Görünen o ki araç trafiğe hazır tutulmamış ya da şoförden kaynaklı bir sorun olabilir. Araştırmalar ve süreç içinde her şey ortaya çıkarılacaktır. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun” dedi.

 

“Sonrası kan, parçalanmış cesetler ve kaostu”

Olaya balkonundan şahit olan bir görgü tanığı, otobüsün önce Ankaray Dikimevi çıkışına doğru yöneldiğini, son anda manevra yaparak kaldırıma çıktığını söyledi. Görgü tanığı olayın devamını şöyle anlattı: “Ben 25 yıldır burada oturuyorum, durağın yanlış konumlandırılmasından dolayı hemen hemen her gün irili ufaklı kaza oluyor. Otobüs çok hızlı geldi, önüne insanları alarak durağa girdi.”

Kazadan son anda kurtulan bir diğer görgü tanığı ise olaya ilişkin şöyle konuştu: “Otobüs Mamak istikametinden geldi. Daha önce iki araç kaza yapmış orada bekliyorlardı. Otobüs durdu, araçların yanından geçerim diye düşündü ve bir anda hızlanarak kaldırıma çıktı. Yaklaşık 20 kişiyi altına aldı. Sonrası kan, parçalanmış cesetler ve kaostu.”

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Ankara Valiliği açıklama yaptı

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada kazaya ilişkin şu bilgilere yer verildi: “1 Ekim 2015 günü saat 13.30 sıralarında Çankaya-Cebeci Dikimevi Kavşağından Kurtuluş istikametine seyir halinde olan toplu taşıma otobüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle şoförün araç hâkimiyetini kaybetmesi neticesinde otobüs durağına çarparak kaldırımda yaklaşık 80 metre sürüklenmiştir. Kazada ilk tespitlere göre 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 8 vatandaşımız yaralanmış, 8 araç hasar görmüştür. Yaralılar 3 hastanede tedavi altına alınmışlardır. Olaya adli makamlarca el konulmuş olup, tahkikata devam edilmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

Polisten biber gazlı müdahale

Kazanın hemen ardından olay yerine gelen polislerle vatandaş arasında arbede yaşandı. Bir kişinin emniyet şeridini geçmek istemesi üzerine polisler, vatandaşları biber gazı kullanarak alandan uzaklaştırıldı. Emniyet şeridini geçmek isteyen vatandaşın evinin kaza alanında olduğu ve ailesinin sağlık durumunu merak ettiği için şeridi geçmek istediği öğrenildi.

Kazadan kısa süre sonra görüntü alınmasını engellemek için Ankara Büyükşehir Belediyesine ait temizlik araçları ve iki EGO otobüsü olay yerine getirildi.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8123
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Dikimevi’nde büyük kaza: 12 ölü, 7 yaralı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat