24 Temmuz 2023, Pazartesi - 13:03

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara hayvan hakları için yürüdü

Tarih: 07 Mayıs 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 131

Hayvanseverler Sincan’da yapılan toplu köpek katliamını protesto amacıyla pankartları ve beraberlerinde getirdikleri evcil hayvanları ile Sakarya Meydanı’nda eylem yaptı.

Ankara hayvan hakları için yürüdü

Fotoğraf: Salih Kaplan

Ankara Bağımsız Hayvan Hakları Grubu, 7 Nisan Cumartesi günü, Sincan’da yapılan toplu köpek katliamını protesto amacıyla “Allah’tan korkacaksın, hayvana tecavüzü suç sayacaksın”, “Ankara’da kuduz var, itlaf var”, “Ankara’da köpekleri yakıyorlar” pankartları ve beraberlerinde getirdikleri evcil hayvanları ile Sakarya Meydanı’nda eylem yaptı.

İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden katılımın da gerçekleştiği eylemde, “Ankara uyuma patilere sahip çık”, “Hayvana şiddet engellenecek”, “Cehennem sizi yakacak” sloganları atıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Oya Yurdakul, yalnızca Ankara içerisinde 70 bini aşkın sahipsiz köpeğin olduğu gerçeğine vurgu yaparak, başta Etimesgut ve Sincan Belediyeleri ile Emniyet Müdürlüğü’nü duyarlılığa davet etti. Yurdakul yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Sokaklarda yaşamaya mecbur bırakılmış ve her türlü zorluklara rağmen yaşam mücadelesi veren kim tarafından koruma altına alınacak. Tek başımıza bu hayvanları nereye kadar koruyacağız? Metruk ve karışık insan yapılarının bulunduğu her gün insanlık suçu işleniyor. İnsanlığa yakışmayacak şekilde köpekleri iple bağlayarak tecavüz ediliyor. Yine belli bir kitle tarafından hayvan dövüştürme bahisleri yaptırıp, hayvanı yaralı, ölümcül şekilde otobanlara atıyorlar.” Hayvan hakları savunucularının tüm hayvan severlere mesajı var: “Barınaklarda kurtarılmayı bekleyen, sevgiye muhtaç birçok sahipsiz hayvan olduğu gerçeğini unutmayalım.”

Yardım, barınak gönüllülüğü ve sahiplenme için Çankaya Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı
Adres: Mühye Köyü Yeşilkent Mahallesi, Ankara
Telefon: 442 37 18
Faks: 4421 63 98

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1947
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara hayvan hakları için yürüdü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat