19 Temmuz 2023, Çarşamba - 23:16

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Hukuk’ta işçi ölümleri konuşuldu

Tarih: 06 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 398

Hukuk Klinikleri Türkiye’de İşçi Olmak Grubu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde (AÜHF) işçi ölümleri hakkında panel düzenledi.

Bugün saat 14.00’da, AÜHF’de Cemil Bilsel Konferans Salonunda “Türkiye’de İşçi Olmak” başlıklı bir panel düzenlendi. Hukuk Klinikleri Türkiye’de İşçi Olmak Grubu tarafından düzenlenen panele Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, AÜHF öğretim üyesi Doç. Dr. Saim Üye ve 2011’de, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) Organize Sanayi Bölgesinde, gerçekleşen bir patlama sonucu kardeşini kaybeden Nihat Güner katıldı.

Nihat Gürer: “Sivil toplum ve partiler tarafından yalnız bırakıldık”

Kardeşini OSTİM’deki patlama sonucu kaybeden Nihat Gürer, yaklaşık dört yıldır Galatasaray Lisesi önünde kamuoyu oluşturmak için “Vicdan ve Adalet Nöbeti” tuttuklarını; bu nöbetlere katılımın, yılda yüzlerce işçinin vefat etmesine rağmen, çok az olduğunu söyledi.

Kardeşinin ölümünden sorumlu olanların neden yargılanmadığını sorgulayan Gürer, yakınlarını iş cinayetlerinde kaybeden diğer ailelerle de dayanışma içinde olduklarını; mahkemelerini takip ettiklerini söyledi. Gürer, “Sivil toplum ve partiler tarafından çok yalnız bırakıldık” dedi.

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Murat Kemal Gündüz: “İş cinayetlerinin en büyük sebebi denetim eksiliği”

Adalet arayan işçi ailelerine gönüllü avukatlık yapan Avukat Murat Kemal Gündüz, iş cinayetleri sonrasındaki dava süreçlerini anlattı. İş cinayetlerinin en büyük sebebinin denetim eksikliği olduğunu söyleyen Gündüz, iş yerlerinde cüzi miktarda alınabilecek önlemlerin bile alınmadığını söyledi. Gündüz, yürürlükte olan mevzuatın uygulanmasıyla birçok işçi ölümünün önlenebileceğini belirtti.

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

İsmail Saymaz: Gazeteciler iş kazasından iş cinayetine geçemedi.

İş cinayetleri sonucu ölen, başta OSTİM İşçileri olmak üzere, bütün işçileri anarak konuşmasına başlayan Saymaz, iş cinayetlerinde sorumlu olan patronların suçunun gizlendiğini söyledi.

Türkiye’deki gazetecilerin iş kazasından iş cinayetlerine geçemediğini belirten Radikal Gazetesi muhabiri Saymaz, gazetecilerin, iş hukukunu ve dosya takibini bilmemelerinden dolayı, iş cinayetlerini dramatize ederek haberleştirmelerinden yakınarak sözlerine son verdi.

Soru-cevap kısmının ardından panel son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5034
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Hukuk’ta işçi ölümleri konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat