2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Katliamının sergisi: Unutma

Tarih: 10 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 87

Ankara Gar Katliamının birinci yıl dönümünde “Unutma” isimli fotoğraf sergisi katliamın yaşandığı başkentte açıldı. Sergi, katliam günü çekilen 400 fotoğraftan oluşuyor.

Ankara Gar Meydanı’nda 10 Ekim günü yaşanan terör saldırısında 102 kişi yaşamını yitirmiş, 500’e yakın kişi yaralanmıştı. Saldırının birinci yılında katliam günü çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı. “Unutma” isimli sergi, Çankaya Belediyesi’nde yer alan Galeri Çankaya’da Ankaralılarla buluştu. Fotoğrafçı ve Şair Mehmet Özer’in öncülüğünü yaptığı sergide, 400 fotoğraf bulunuyor. Sergi de Özer’in çektiği fotoğrafların yanı sıra Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğrafçılar Atölyesi üyelerince çekilen fotoğraflar da yer alıyor. Sergiye destek verenler arasında Çankaya Belediyesi, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği de bulunuyor.

unutma-sergi-ic

Fotoğraflar: Uğur Kocager

Katliamın birinci yıl dönümünde açılan sergiyi saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ilk gününde ziyaret etti. Katliamda yaşamını yitirmiş yakınlar, sergideki eserlere bakarken duygulu anlar yaşadı.  Unutma isimli sergi, 22 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Eşini kaybeden Akalın’dan şiir kitabı

Serginin açılışına, 10 Ekim Katliamı’nda eşini kaybeden Mürvet Akalın da katıldı. Akalın, katliamdan sonra yazdığı ve şiirlerini içeren Tohum isimli kitabını, serginin açılışında imzaladı.  Akalın, daha önce şiir yazmaya vakti olmadığını ancak katliamda eşini kaybettikten sonra duygularının kendisini buna ittiğini söyledi. Kitapta yer alan tüm şiirleri, eşi ve diğer kayıplara adadığını belirten Akalın, hatıralarını saygı ile andığını dile getirdi.murvet-akalin

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12341
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Katliamının sergisi: Unutma

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat