26 Temmuz 2023, Çarşamba - 11:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara, Tiyatro Günü’nü 8 oyunla karşılıyor

Tarih: 26 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 117

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ücretsiz sahnelenecek 31 farklı oyunla 12 bin izleyiciye ulaşmayı hedefliyor. Ankara’daki sahnelerde ise 8 oyun sahneye konulacak.

Uluslararası Tiyatro Enstitüsü bünyesindeki ülkelerde Dünya Tiyatro Günü olarak kutlanan 27 Mart için Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ücretsiz oyunlar sergiliyor. Enstitünün her sene olduğu gibi bir bildiriyle kutladığı gün için Devlet Tiyatroları 31 farklı oyun koyuyor. Kurum, bu oyunlarla daha önce tiyatroyla tanışmamış izleyicilere ulaşmak istediğini açıkladı. Devlet Tiyatroları’nın 11 yerleşik bölgesinin yanında Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kırıkkale, Rize ve Bozhüyük’teki turne sahnelerinde de ücretsiz temsiller yapacakken eserlerin 12 bin kişi tarafından izleneceği bekleniyor. Etkinlikte 3 oyun da çocuklar için sahnelenecek.

Ankara’da 8 oyun

Bu kapsamda Ankara’da ücretsiz bir şekilde 8 oyun sergilenecek. Bu oyunlardan, “Tahtsız Kraliçe” Şinasi Sahnesinde, “Divane Ağaç” Akün Sahnesinde, “Oyun Odası” Altındağ Tiyatro Sahnesinde, “12 Öfkeli” İrfan Şahinbaş Sahnesinde, “Bankta İki Kişi” Ziraat Sahnesinde, “Eyvah Nadir” Oda Tiyatrosu Sahnesinde, “Gidiş-Dönüş (Retro)” Küçük Tiyatro Sahnesinde seyirciyle buluşacak. Ankara Devlet Tiyatroları’nın bu oyunlarının yanında Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Akümülatörlü Radyo” adlı temsili ise Cüneyt Gökçer Sahnesinde sahnelenecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu ise “Gün Batımı” ve “Reis Bey” adlı oyunlarıyla Kırıkkale Kültür Merkezinde ve İzmir Bornova Kültür Merkezi Necdet Aydın Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22338
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara, Tiyatro Günü’nü 8 oyunla karşılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat