8 Mayıs 2024, Çarşamba - 21:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversiteli bilim insanı koronavirüsü izole etmeyi başardı

Tarih: 05 Nisan 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 183

Ankara Üniversitesi () Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve A.Ü. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, COVID-19 hastalığına karşı serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan Sars CoV-2 virüsünü izole etmeyi başardı.

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken dünyanın her yerinde bilim insanları virüse karşı aşı çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmaları yapanlardan biri olan Ankara Üniversitesi Biyokteknoloji Ensitütüsü, serum, aşı ve ilaç üretmeyi mümkün kılacak adım olan Sars CoV-2 virüsünü izole etmeyi başardıklarını açıkladı. Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve A.Ü. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul’un bu başarısını tebrik etmek için Türk Veteriner Hekimleri Birliği bir mesaj yayınladı ve “Son derece önemli ve sevindirici çalışmasından dolayı Sayın Hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz” dedi. Ankara Üniversitesi de sosyal medya üzerinden “Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı!” cümleleriyle bu gelişmeyi duyurdu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27803
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversiteli bilim insanı koronavirüsü izole etmeyi başardı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat