27 Temmuz 2023, Perşembe - 01:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversiteliler Anıtkabir’de

Tarih: 15 Eylül 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 268

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) 2017-2018 Eğitim-Öğretim Uyum Programı bugün sona erdi. Üniversiteliler “Bilim Ateşi”nin yakılmasının ardından Tandoğan Kampüsünden Anıtkabir’e kadar yürüdü ve Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu.

A.Ü. Üniversite Yaşamına Uyum Programı kapsamında her yıl yapılan “Bilim Ateşi Yakma, Ataya Saygı Yürüyüşü ve Anıtkabir Töreni” bugün binlerce öğrencinin katılımıyla Tandoğan Kampüsü’nde başladı.

Prof. Dr. İbiş: “A.Ü kökleri derin bir üniversitedir”

erkan ibiş uyum 4.gün

Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversites’nin köklerinin derinde olduğunu söyleyerek, “Gövdesi Mustafa Kemal ve Cumhuriyet’ten; dalları da gençlerden ve Türk milletinden beslenmektedir” dedi. İbiş, Ankara Üniversitesi’nin Cumhuriyetle, demokrasiyle ve Türk milletiyle özdeşleşmiş bir üniversite olduğunu söyledi ve üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencileri kutladı. İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Keskin de törende yer aldılar. Öğrenci Konseyi adına konuşan Başkan Onur Alp Halaçlı da yeni öğrencilere başarılar diledi.

Yeni dönemin Bilim Ateşi yanmaya başladı

Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, konuşmasının ardından bir mezun ve yeni öğrenci ile Bilim Ateşini yakarak yeni akademik dönemi başlattı. Bilim Ateşinin yakılmasının ardından öğrenciler ve akademisyenler Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ne katıldı. Anıtkabir’deki çelenk bırakma töreni ile uyum programı sona ermiş oldu.

bilim ateşi aü

İlk izlenimler

Ankara Üniversitesi’ni bu yıl kazanan öğrenciler duygu ve düşüncülerini GÖRÜNÜM’le paylaştı.

Veysel Paşaoğlu (Eğitim Bilimleri Fakültesi, PDR) : Cumhuriyet’in ilk üniversitesi ve köklü bir okul olması nedeniyle Ankara Üniversitesi’ni seçtim. Kaliteli bir eğitim veriliyor, bu yüzden tercihimden memnunum.

Olcay Akdan (Eczacılık Fakültesi): En iyisi olduğu için Ankara Üniversitesi’ni seçtim. Ulaşım kolay, okul donanımlı ve itibarlı.

Melike Pınar Aydın (Tıp Fakültesi): Ankara Üniversitesi köklü ve iyi bir okul. İkinci tercihimdi ve uyumda gördüğüm kadarıyla memnun kaldım.

Simay Demir (Hukuk Fakültesi): Ankara’yı çok sevdim. Ankara Hukuk’a isteyerek geldim. Okulun karakterinin beni geliştireceğini düşünüyorum.

Feride Çan (DTCF, Türk Dili ve Edebiyatı): Uyum programında tanıştığım hocaları çok sevdim. Edebiyat bölümüne isteyerek geldim. Doğru bir tercih yaptığımı uyum programında bir kez daha anladım.

Rana Nisa Yücel (DTCF, Bilgi ve Belge Yönetimi): Uyum programı hem okulu hem Ankara’yı tanımak için güzel bir fırsat oldu.

Merve Kök (Eğitim Bilimleri Fakültesi, Sınıf Öğretmenliği): Akademisyen yetiştiren bir okula geldiğim için mutluyum.

aslanlı yol 2 aü

Fotoğraf: Cengiz Mert Aksekili

aslanlı yol aü

Fotoğraf: İlke Ölmez

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15007
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversiteliler Anıtkabir’de

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat