4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi (A.Ü.)’nin yeni rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar oldu.

Tarih: 17 Ağustos 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 57

Resmi Gazetede 14 Ağustos’ta yayımlanan kararla 16 üniversiteye rektör atamaları yapıldı. Kararnameyle A.Ü. Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Necdet Ünüvar getirildi.

Görevini Prof. Dr. Erkan İbiş’ten bugün yapılan törenle devralan Ünüvar, A.Ü’nün 19’uncu rektörü oldu.
Rektörlük Toplantı Salonunda yapılan devir teslim töreninrde konuşan Prof. Dr. Ünüvar, “Kuruculuk rolünü yıllar boyunca en güzel şekilde omuzlarında taşımış olan üniversitemiz yönetiminin emanetini devralırken ne kadar büyük bir sorumluluğu yüklendiğimi çok iyi biliyorum.” dedi. Ünüvar, “Bir aile üyesi gibi ve dostça; hocalarımızın ve değerli öğrencilerimizin, yani geleceğimizin yanı başında olacağım. Aklım, kalbim ve vicdanımla daima bir başıma olmadığımı ve sizlerle birlikte olduğumu unutmadan şeffaf, açık, etkin, verimli ve her şeyden önemlisi katılımcılığı zirvede tutan bir yönetim sergileyeceğim” diye konuştu.
İki dönem bu görevde bulunan ve son 8 yıldır rektör olan Prof. Dr. Erkan İbiş de törende yaptığı konuşmada üniversitenin başarılarından bahsederek, bu başarıların gelecek yıllarda da süreceğinden emin olduğunu dile getirdi. A.Ü.’nün öğrenci, akademisyen ve çalışanlarıyla devasa bir kurum olduğu için sorumluluğunun da yüksek olduğunu belirten İbiş, Ünüvar’a başarılar diledi.

Prof. Dr. Ünüvar kimdir:
2001 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Profesör oldu. 2002 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. TBMM’de 23., 24., 25. ve 26. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Adana milletvekilliği yaptı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28710
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi (A.Ü.)’nin yeni rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar oldu.

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat