15 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi Bilim Ateşi’ni yaktı

Tarih: 15 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 242

Ankara Üniversitesi Uyum Programı’nın ikinci gününde, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ve akademisyenler öğrencilerle birlikte Bilim Ateşi’ni yaktı. Ankara Üniversiteliler, Tandoğan’daki törenin ardından “Ataya Saygı Yürüyüşü” ile Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Üniversite Yaşamına Uyum Programı çerçevesinde geleneksel hale gelen “Bilim Ateşi Yakma, Ataya Saygı Yürüyüşü ve Anıtkabir Töreni” bugün yaklaşık 8 bin öğrencinin katılımıyla Tandoğan Merkez Kampüsü’nde yapıldı.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Rektör Prof. Dr. İbiş’in katılımıyla saat 09.00’da başlayan törenin açılış konuşmasını, A.Ü. Öğrenci Konseyi Başkanı Alparslan Ertenlice yaptı. Ertenlice,  A. Ü. ’nün başarılarına dikkat çekerek “Çok köklü bir üniversiteye geldiniz, meraklı halinizin keyfini çıkartın. Daha çok keyfini çıkartmak için üniversitemize sahip çıkın ve başarılarımızı kat kat artırın” dedi.

İbiş: “Ankara Üniversitesi çağdaşlığın ve özgürlüğün beşiğidir.”

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Ertenlice’nin konuşmasının ardından A.Ü. ’ye yeni katılan öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitenin geleneklerinden, sorumluluklarından ve değerlerinden bahsetti.

Prof. Dr. İbiş, şunları söyledi:

“Ankara Üniversitesi güçlü kökleri olan bilim çınarıdır. Böylesi ulu bir ailenin üyesi oldunuz. Ankara Üniversitesi yolu; akıl, bilim, çağdaşlık ve demokrasi yoludur. Değerleri disiplindir, ilericiliktir, etik değerler üzerine kuruludur. Sorumluluklarımız ise yurtseverlik ve halka hizmettir. Burada bulunduğunuz süre içerisinde en iyi mesleki bilgileri alacak ve nitelikli birer meslek insanı olarak ayrılacaksınız. Kendinizi iyi birer entelektüel ve iyi bir sosyokültürel zengin olarak yetiştirin.”

Prof. Dr. İbiş, Ankara Üniversitesi’nin çağdaş ve özgür bir üniversite olduğunu belirterek “Burada fikir özgürlüğüne nefret, şiddet ve hakaret olmadan, ayrımcılık ve ötekileştirme olmadan ifade özgürlüğüne tartışmaya konuşmaya kendinizi alıştırın. Ankara Üniversitesi çağdaşlığın ve özgürlüğün beşiğidir” dedi.

Bilim Ateşi bir kez daha yandı

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

İbiş konuşmasının ardından yeni kayıt yaptıran ve mezun bir öğrenci eşliğinde Bilim Ateşi’ni yakarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılını başlatmış oldu.

Bilim Ateşi’nin yakılmasının ardından A.Ü. akademisyenleri ve öğrencileri kortej eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü. Prof. Dr. Erkan İbiş ve beraberindeki heyetin Aslanlı Yol’dan geçerek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Prof. Dr. İbiş, Misak-ı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defterini de imzaladı.

Rektör İbiş, deftere şunları yazdı:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, üniversitemize yeni kaydolan 8 bine yakın öğrencimizle yine huzurundayız. Bu gençler, Cumhuriyetimizin ilk üniversitesi olan ve bizzat sizin talebinizle kurulan Ankara Üniversitesini tercih ettiler. Toplumsal barışın, birlik ve beraberliğimizin önemini kavrayan gençlerimizin Cumhuriyete sahip çıkacaklarına, akıl ve bilimi rehber edinerek ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma hedefine doğru koşar adımlarla ilerleyeceklerine inancımız tamdır.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Sizden aldığımız ilham ve güç ile bu hedefe erişebilmeleri için onlara her zaman destek olacağız. En iyi düzeyde eğitim almaları için durmadan çalışacağız

Sonsuz minnet ve en derin saygılarımla”

Anıtkabir töreni, akademisyenler ve öğrencilerle çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Uyum programının son günü, İLEF Atölyelerinin ve öğrenci topluluklarının tanıtımı ile yarın saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde başlayacak.

Törende trafik kazası: 4 yaralı

Bilim Ateşi töreninin ardından kortej eşliğinde Anıtkabir’e geçiş esnasında Tandoğan Merkez Kampüsü Eczacılık Fakültesi girişinde trafik kazası yaşandı.Eczacılık Fakültesi kapısında kontrolünü yitiren bir aracın kaldırıma çıkarak korteje girmesi sonucu 4 öğrenci yaralandı. Yaralılar ambülanslarla hastaneye sevk edilirken durumlarının ağır olmadığı öğrenildi.

Fotoğraf: Ozan Çepni

Fotoğraf: Ozan Çepni

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7846
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi Bilim Ateşi’ni yaktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat