19 Nisan 2024, Cuma - 16:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı

Tarih: 30 Ekim 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 32

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterildi.

Ankara Üniversitesi Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlaması için çeşitli etkinlikler düzenledi. Senato Kurulu, akademisyenler ve idari personellerin yanı sıra öğrencilerle velilerin katıldığı etkinliklere yoğun ilgi vardı.

Senato toplantısı İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlendi

Ankara Üniversitesi’nin, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kapsamında ilk etkinliği senato toplantısıyla başladı. Senato, 618’inci toplantısını üniversitenin kurulma kararının alındığı İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenledi. Toplantının açış konuşmasının ardından konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, elindeki Resmî Gazete’yi göstererek şunları söyledi:

“Uzun bir müzakerenin ardından Ankara Üniversitesi bu salonda kurulmuştur. Bu gazete o günkü Resmî Gazete’dir. Bu gazetede sadece Ankara Üniversitesi’nin kuruluşunu değil aynı zamanda üniversitelerin yapısı da tarif etmiştir.”

Senatonun, Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlamasının ardından Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesi 618’inci Senato Toplantısının karar metnini okudu. Söz hakkı alan senato üyeleri de günün önemi hakkında düşüncelerini paylaştı.

Ankara Üniversitesi Güneş Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti

Toplantının ardından kutlama etkinlikleri, akademik ve idari personel ile öğrenci ve ailelerinin katıldığı fener alayıyla devam etti. Ankara Üniversiteliler, Beşevler 10’uncu Yıl Yerleşkesi girişinden Güneş Meydanı’na doğru marşlar eşliğinde meşaleler taşıyarak yürüyüş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Ankara Üniversitesi’nin kuruluş günlerinin anlatıldığı kısa film gösterildi. Kutlamada, Memleketim, Samanyolu ve Hayat Bayram Olsa şarkıları seslendirildi ve ardından bando takımı eşliğinde marşlar söylendi.

Fener alayının ardından program, Rektör Ünüvar, rektör yardımcıları, bazı dekanlar ile kimi akademik ve idari personelin katılımıyla Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’ndaki Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’yla devam etti. .

 

ANKÜ öğrencileri de Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladı

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları (ANKÜ) öğretmen, öğrenci ve velileri okul bando takımı eşliğinde Beşevler 10’uncu Yıl Yerleşkesi’nden Güneş Meydanı’na kadar yürüdü.  Güneş Meydanı’nda başlayan etkinliğe Rektör Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Çelik, Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel ve Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Yöneticileri de katıldı. Kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin sunuculuğunu ANKÜ öğrencileri yaptı.  Programda öğrencilerin hazırladığı şiir ve müzik dinletileri sunuldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/36423
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kadına şiddet davasında karar: 14 yıl 2 ay hapis cezası

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi ve okulun Ülkü Ocakları sorumlusu Necip Mert Yalçın, ayrıldığı kadın E.M’yi beş yerinden bıçaklayarak ağır bir şekilde yaraladığı ve nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs suçundan yargılandığı davada 14 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Kapat