14 Temmuz 2023, Cuma - 19:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi öğrencilerinden uzaktan eğitim protestosu

Tarih: 20 Şubat 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 85

Ankara Üniversitesi öğrencileri, YÖK‘ün uzaktan eğitim kararına karşı Rektörlük önünde yaptıkları basın açıklamasında yüz yüze eğitim taleplerini dile getirdi.

Ankara Üniversitesi öğrencileri YÖK’ün uzaktan eğitim kararına ilişkin bugün saat 13.00’de Tandoğan Kampüsü Rektörlük binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, başta hayatını kaybeden 15 Ankara Üniversitesi öğrencisi olmak üzere hayatını kaybeden tüm yurttaşları andıkları açıklamada devlet yapısının depreme hazırlıksız yakalandığını vurguladı. Depremzedelerin kalacak yerlerinin KYK yurtları değil, TOKİ konutları, misafirhaneler ve oteller olması gerektiği belirtilen açıklamanın devamında eğitimin yüz yüze olması ve depremzedelerin de öğrencilerin de daha fazla mağdur edilmemesi talebi dile getirildi.

Ankara Üniversitesi öğrencileri “Uzaktan Eğitim İstemiyoruz, Depremzedeler İçin Yurtlar Çözüm Değildir” yazılı pankart taşırken,  “Deprem değil, rant öldürür”, “Uzaktan eğitim istemiyoruz” ve “Senato şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları attı.

İktidarın ve YÖK‘ün açıklamalarının eleştirildiği açıklamada, uzaktan eğitimle ilgili şu değerlendirmelere yer verildi:

“Pandemi dönemi boyunca deneyimlenen uzaktan eğitimin biz öğrencilere bir şey katması şöyle dursun üniversitelerin altyapı eksikliği ve öğrencilerin online eğitime katılabilecekleri araçlara erişimi olmaması bir problemdi. Şimdi soruyoruz, yaşadığı şehir yok olan sıra arkadaşlarımız online eğitim araçlarına nasıl erişecek? Devlet bunu karşılayacak mı? Bu soruların hiçbirinin cevabı yok. Ayriyeten depremzede öğrencilerimize kredi/burs desteği sağlanmalı ve hiçbir şekilde kredi/bursları kesilmemelidir.

Üniversite öğrencileri olarak taleplerimiz; eğitim yüz yüze ve devamlı olmalıdır, depremzede yurttaşlarımızın barınma sorunu öğrencilerin barındığı ve halihazırda depremden dolayı zarar görmüş KYK yurtları değil devletin alternatif imkanlarıyla derhal çözülmelidir, depremzede sıra arkadaşlarımıza psikolojik destek sağlanmalıdır, yaşanan ve devam edecek olan süreçte tüm ihtiyaçları karşılanmalıdır, deprem süreci koordineli bir şekilde imkanların seferber edilmesiyle yürütülmelidir, öğrencileri mağdur edecek tüm politikalardan kaçınılmalıdır.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/34209
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi öğrencilerinden uzaktan eğitim protestosu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat