16 Temmuz 2023, Pazar - 12:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi rektör adaylarını seçti

Tarih: 15 Temmuz 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 270

Ankara Üniversitesi rektör adayları seçimi 12 Temmuz’da yapıldı. Seçimde en çok oyu halen Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Erkan İbiş aldı.

Ankara Üniversitesi Rektör adayları seçimi 12 Temmuz Salı günü, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesinde (DTCF) yapıldı. DTCF Farabi Salonunda 09.30’da başlayan seçimde, öğretim üyeleri 16.30’a kadar oylarını kullandı.

Seçimde, 891 oyla en yüksek oyu hâlen görevde olan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş aldı. Adayların aldıkları oya göre sıralaması ise, şöyle:

  1. Prof. Dr. Kayhan Çetin Atasoy: 467
  2. Prof. Dr. Mehmet Birey: 145
  3. Prof. Dr. Ahmet Çolak: 134
  4. Prof. Dr. Onur Özsoy: 19
  5. Prof. Dr. Akın Kaya: 1
  6. Prof. Dr. Bahadır Boyacıoğlu: 1

İsimleri bildirilen adaylardan birisi, Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

Seçimler rektörü değil, rektör adaylarını belirliyor

Yapılan seçimlerle en çok oyu alan aday rektör olmuyor,  başka bir deyişle seçimler rektörü değil rektör adaylarını belirlemek üzerine yapılıyor.  En çok oyu da alsa, adayın rektör olabilmesi için atanması gerekiyor. Yüksek Öğretim Kurulu’nun(YÖK) Üniversitelerde Akademik Teşkilât Yönetmeliğine göre mevcut rektörün çağrısı ile toplanan öğretim üyeleri altı rektör adayı belirliyor. Belirlenen rektör adayları arasındaki üç ismi ise YÖK atanmak üzerine Cumhurbaşkanına sunuyor. Cumhurbaşkanı ise önüne gelen üç isimden birisini, ilgili üniversitenin rektörlük makamına atıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11879
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi rektör adaylarını seçti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat