17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri sahibini buldu

Tarih: 16 Şubat 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 174

14 Şubat Dünya Öykü Günü kapsamında, Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri töreni düzenlendi. Yarışmada “Hiç Aklımda Yokken” eseriyle Ayça Erkol birincilik ödülünün sahibi oldu.

Dördüncüsü bu yıl düzenlenen Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri, 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde sahibini buldu. Yüzüncü Yıl Salonunda 14.00’de düzenlenen etkinlikte, ödül töreninden önce Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Yılmaz “Kadın ve Edebiyat” başlığında bir konferans verdi.

Prof. Dr. İbiş: “Dünü bugüne, bugünü yarına taşıyan aracıdır edebiyat”

Etkinliğin açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş yaptı. Prof. Dr. Erkan İbiş, konuşmasına Dünya Öykü Günü’nün önemine değinerek başladı. Toplumların, milletlerin, kültürlerin değişmesi için edebiyatın önemini vurgulayan Prof. Dr. İbiş, “Dünü bugüne, bugünü yarına taşıyan aracıdır edebiyat” dedi.

Rektörün konuşmasının ardından sözü alan Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Yılmaz; Antik Yunan, Arap ve Türk edebiyatında kadını ele alış biçimini örnekler vererek anlattı. Sanatçının eserlerini yaratırken döneminin anlayışından beslendiğini belirten Yılmaz, kadınların sanatın her döneminde önemli bir rolü olduğunu söyledi.

Erkol: “Herkesin sanat sevgisi içinde yaşamasını diliyorum”

Konferansın ardından Roman ve Öykü Yarışmasının ödül töreni başladı. “Hiç Aklımda Yokken” öyküsüyle birinciliğe layık görülen Ayça Erkol, ödülünü Prof. Dr. Erkan İbiş’ten aldı. İlk öykü kitabıyla ilk kez ödül aldığını söyleyen Erkol, “Herkesin insan, hayvan, doğa ve sanat sevgisi içinde yaşamasını diliyorum” dedi. Ödül töreni, yarışmanın seçici kurul üyelerine teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17092
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi Roman ve Öykü Ödülleri sahibini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat