2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi yeni öğrencileriyle Anıtkabir’deydi

Tarih: 20 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 103

A.Ü. 2018-2019 Akademik Yılı Uyum Programı etkinlikleri kapsamında bugün “Bilim Ateşi”nin yakılmasının ardından yeni öğrenciler Tandoğan Kampüsünden Anıtkabir’e kadar yürüdü ve Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu.

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Üniversite Yaşamına Uyum Programı kapsamında her yıl yapılan “Bilim Ateşi Yakma, Ataya Saygı Yürüyüşü ve Anıtkabir Töreni” bugün binlerce öğrenci ve akademisyeni Tandoğan Kampüsü’nde buluşturdu.

Prof. Dr. İbiş: “A.Ü. kökleri derin bir üniversitedir”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi’nin köklerinin derinde olduğunu söyleyerek, “Gövdesi Mustafa Kemal ve Cumhuriyet’ten; dalları da gençlerden ve Türk milletinden beslenmektedir” dedi. Ankara Üniversitesi’nin değerlerinin olduğunu belirten Prof. Dr. İbiş, “Bunların içinde akıl, bilim, bilgi, çağdaşlık esastır” dedi. Öğrencilere bolca kitap okumalarını tavsiye eden Prof. Dr. İbiş, yeni öğrencilere başarılar diledi. İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Özdemir de törende yer aldılar.  Öğrenci Konseyi Başkanı Onur Alp Halaçlı ise törende öğrenci konseyini tanıttıktan sonra yeni öğrencilere başarılar diledi.

Bilim Ateşi yakıldı

Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, konuşmasının ardından bir mezun ve yeni öğrenci ile Bilim Ateşi’ni yakarak yeni akademik dönemi başlattı. Bilim Ateşi’nin yakılmasının ardından öğrenciler ve akademisyenler Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ne katıldı. Yaklaşık sekiz bine yakın öğrencinin katıldığı yürüyüşte Anıtkabir Anıt Mezar’dan Aslanlı Yol’un başına kadar kuyruk oluştu. Anıtkabir’deki çelenk bırakma töreni sonrası etkinlik sona erdi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19367
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi yeni öğrencileriyle Anıtkabir’deydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat