16 Temmuz 2023, Pazar - 08:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi’nde 8 Mart Kutlanacak

Tarih: 06 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 63

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu tarafından düzenlenecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri duyuruldu. Etkinlikler 7 ve 8 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kadın Platformunca ilan edilen etkinlik programına göre Dünya Kadınlar Günü etkinliklerin ilki 7 Mart’ta yapılacak. “Afrikalı Kadınları Konuşuyoruz” başlıklı panel, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ve TÜSİAV Kadın Platformu Başkanı Füsun Şener’in açılış konuşmalarıyla saat 10:30’da başlayacak. Panel iki kısımdan oluşacak. Panelin ilk kısmında Prof. Dr. Nahide Bozkurt, Saba Melikesi hakkında bir sunum yapacak. Dışişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı Büyükelçisi Deniz Eke’nin konuşma yapacağı ikinci kısımda ise Afrikalı kadınların sorunları ve fırsatları ile çözüm önerileri tartışılacak. Panelin ardından Yasemin Teker Kemaloğlu’nun “Senegal Gazelle’leri” isimli sergi ziyaretçilere açılacak. Etkinlik Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100.Yıl Salonu’nda gerçekleşecek.

İkinci etkinlik ise 8 Mart’ta saat 08:45’te öğretim elemanlarının Anıtkabir ziyareti ile başlayacak ve Eczacılık Fakültesi 50. Yıl Salonu’nda düzenlenecek, “ ’HeForShe’ İçin Ankara Üniversitesi” başlıklı programla saat 10:30’da devam edecek. Açılış konuşması Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış tarafından yapılacak etkinlikte BM Kadın Birimi Program Asistanı Ülkem Ünal ile “HeForShe” projesi hakkında bilgi verecek. Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte ayrıca sirtaki gösterisi ile bir de konser bulunuyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21882
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi’nde 8 Mart Kutlanacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat