14 Temmuz 2023, Cuma - 23:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi’nde bilim ateşi bir kez daha yakıldı

Tarih: 17 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 140

Ankara Üniversitesi’nde yeni dönemin başlangıcını temsil eden “bilim ateşi” bugün yakıldı. Ankara Üniversiteliler, Güneş Meydanı’ndaki törenin ardından “Ataya Saygı Yürüyüşü” ile Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Üniversite Yaşamına Uyum Programı çerçevesinde geleneksel hale gelen “Bilim Ateşi Yakma Töreni” ve “Ataya Saygı Yürüyüşü” bugün 9 bini aşkın öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Tandoğan Kampüsü Güneş Meydanı’nda düzenlenen törende yeni kayıt yaptıran öğrencilere seslenen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş şunları söyledi:

“Ankara Üniversitesi güçlü kökleri olan bilim çınarıdır. Böylesi ulu bir ailenin üyesi oldunuz. Ankara Üniversitesi yolu; akıl, bilim, çağdaşlık ve demokrasi yoludur. Değerleri disiplindir, ilericiliktir, etik değerler üzerine kuruludur. Sorumluluklarımız ise yurtseverlik ve halka hizmettir. Burada bulunduğunuz süre içerisinde en iyi mesleki bilgileri alacak ve nitelikli birer meslek insanı olarak ayrılacaksınız. Kendinizi iyi birer entelektüel ve iyi bir sosyokültürel zengin olarak yetiştirin.”

Konuşmasının ardından İbiş, yeni kayıt yaptıran bir öğrenci ve bir mezun eşliğinde Bilim Ateşi’ni yakarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılı başlatmış oldu. A.Ü. akademisyenleri ve öğrencileri törenin ardından “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” kapsamında kortej eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılırken etkinlik toplu fotoğraf çekilmesiyle sonlandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24621
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi’nde bilim ateşi bir kez daha yakıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat