15 Temmuz 2023, Cumartesi - 06:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’de kadınlar Özgecan için eylemdeydi

Tarih: 24 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 236

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde toplanan kadınlar Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptı.

Geçtiğimiz hafta Mersin’de bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüz girişimine uğrayan ardından yakılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için eylem yapmak isteyen ODTÜ, Ankara ve Hacettepe Üniversitesinden gelen üniversiteli kadınlar bugün Cebeci Kampüsünde buluştu. Güvenpark’a yürümek isteyen öğrenciler kampüs içindeki fakülteleri gezerek kadınları Özgecan için eyleme davet etti.

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

“Kadınlara değil, katillere barikat”

Slogan atarak Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçen kadınlar kampüs girişinde polis barikatı ile karşılaştı. Kortejin yoldan yürüme isteğine izin vermeyen çevik kuvvet polisleri öğrencilere biber gazı ile müdahale etti. İlk müdahalenin ardından kampüs önünde tekrar toplanan kadınlar “Kadınlara değil, katillere barikat”, “Kadınlar ölüyor, polis koruyor” sloganları ile tekrar yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında polisle zaman zaman tekrar karşı karşıya gelen kadınlar Güvenpark’a metro altından ulaşabildi.

Erkek devletlerini kadınlar yıkacak

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Parkın içinde basın açıklaması yapmak isteyen kadınlar yeniden polisin gazlı müdahalesi ile karşılaştı. Müdahalenin ardından oturma eylemi başlatan kadınlar, eylemin sonrasında basın açıklaması yaptı. Kadınlar, Özgecan’ın aralarından biri olduğunu ve her kadının otobüste bu tedirginliği yaşadığını belirterek her karanlıkta ve her tenhada Özgecan’ın tırnak izleri olacaklarını, onun çığlığı olup isyanlarıyla erkek devletlerini yıkacaklarını söyledi. Kadınlar, artık susmayacaklarını ve evlerine geri dönmeyeceklerini belirterek eylemi sonlandırdı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5913
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’de kadınlar Özgecan için eylemdeydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat