3 Eylül 2023, Pazar - 02:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi’nde yemek zammı protestosu

Tarih: 07 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 94

Geçen hafta yemekhane ücretine yapılan yüzde 60 zam, öğrenciler tarafından protesto edildi.

Ankara Üniversitesi, yemek ücretlerine yüzde 60 oranında zam yaptı. Öğrenciler, tabldot yemeğin ücretinin 2,5 TL’den 4 TL’ye yükseltilmesine tepki gösterdi.

Cebeci Kampüsü yemekhanesinde toplanan öğrenciler yemekhane zammını protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, öğrencilerin hayatlarının her alanında fahiş fiyat zamlarıyla mücadele ederken üzerine yemekhane zamlarının geldiği belirtildi. Açıklamada, yapılan zammın geri alınması talep edilirken yemeklerin herkes için ulaşılabilir ve nitelikli olması ve günde iki öğüne çıkarılması istendi.

KYK burs kredilerinin kendilerine yetmediğini söyleyen öğrenciler, yapılan bu zamlarda söz hakkına sahip olduklarını belirterek şunları dile getirdi:

“Üniversiteliler her geçen gün yoksullaşıyor. 850 TL olarak önümüze konulan KYK bursları-kredileri bizlere yetmiyor. Peki üniversite yönetimi bu zamları yaparken bizlere dönüp sordu mu? Bizler Ankara Üniversitesi’nin müşterisi değiliz! Üniversite yönetiminin verdiği kararlar hayatlarımızı bu kadar derinden etkilerken alınan kararlarda söz hakkına sahibiz. Üniversitelerin özneleriyiz.”

Bu krizin faturasını ödemeye mecbur değiliz

Öğrenciler yalnızca Ankara Üniversitesi’de değil Hacettepe ve ODTÜ yönetimine de tepki gösterdi. Ekonomik krizin muhatabının üniversiteliler değil krizi yaratanlar olduğunu dile getirdi. Yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi:

“400 bin öğrenci borçlarını ödeyemediği için KYK tarafından icraya verilmişken, vergi borçları silinen Cengizler, Kolinler, Limaklardır. Buradan tüm üniversiteli gençliğe sesleniyoruz: Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturasının üniversiteli gençliğe kesilmesi anlamına gelen bu uygulama, bu düzenin gençliğe reva gördüğü yaşamı gözler önüne sermektedir. Ne ülkemiz ne de bizler bu krizin faturasını ödemeye mecbur değiliz. Yemekhaneye yapılan % 60 oranındaki zamları kabul etmeyelim, karşısında olalım; krizin faturasının öğrencilere kesilmesine izin vermeyelim. Artık yeter! Zamlar geri alınana kadar kampüs kampüs, üniversite üniversite sesimizi büyütmeye devam edeceğiz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31832
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi’nde yemek zammı protestosu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sputnik’teki gazeteci kıyımı protesto edildi: “17 Ağustos’ta greve çıkıyoruz, arkadaşlarımız geri alınana kadar mücadele edeceğiz”

Greve çıkmaya hazırlanan Sputnik çalışanı 24 gazeteci işten çıkarıldı. Sputnik’in Türkiye büroları önünde yapılan basın açıklamalarında mücadale vurgusu öne çıktı.

Kapat