17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Vegan Platformu Cebeci’de eylem yaptı

Tarih: 07 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 175

Ankara Vegan Platformu, kurucu eylemini Cebeci Yerleşkesi’nde yaptı. Eylemciler bildiri dağıtıp, ilgilenenlere veganlıkla ilgili bilgi aktardı.

Cebeci Yerleşkesinde dün Ankara Vegan Platformu kurucu eylemini yaptı. Hayvan sömürüsüne dikkat çekmek için yapılan eylem saat 13.00’te başladı. Eylemciler laptoplardan hayvanlara yönelik şiddet videoları gösterirken, bildiriler dağıtarak ilgilenen öğrencilere veganlık ve hayvan
hakları savunulacağına dair bilgiler verdi. Üniversitelilerle iletişim kurmanın daha kolay olması sebebiyle ilk eylemlerini Cebeci Yerleşkesinde gerçekleştiren platform üyeleri, eyleme gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek “Ankara’da ulaşabildiğimiz kampüslerde eylemlerimize devem edeceğiz”dedi.

Ankara Vegan Platformu nedir?

Türkiye’de henüz yeni bir tartışma olan hayvan hakları konusunda çalışmalar yürüten grup 2017 yılında kuruldu. Platform hala normal karşılanmadığını söyledikleri vegan yaşam tarzını tanıtmak ve yalnız kalan veganlarla birlikte hayvan haklarına dair çalışmalar yürütmeyi amaçlıyor. Veganlığın hayvan özgürlüğü savunuculuğu için yalnızca başlangıç olduğunu söyleyen platform, veganlık ve hayvan hakları aktivistliğini bir arada yapmak gerektiğini söylüyor.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17980
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Vegan Platformu Cebeci’de eylem yaptı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat