4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’da Kadınlar Günü kutlandı

Tarih: 08 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 89

Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadınlar 8 Mart’ta Sakarya Caddesi’nde buluştu. Birçok sendika, meslek odası ve kadın örgütünün oluşturduğu Ankara Kadın Platformu 12.30’da basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından şarkılar, sloganlar ve halaylarla gün kutlandı.

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu alanda tema dayanışmaydı.

Alanda okunan basın açıklamasında 8 Mart’ı ortaya çıkaran koşul ve olayların hatırlatılmasının ardından yıllardır süregelen eşitsizlik, sömürü ve şiddetin üzerinde duruldu. Şiddetin tek boyutlu olmadığı; güvencesizleşen çalışma koşulları, ağırlaşan yaşam koşulları, ücret eşitsizliği, haksız işten atmalar, uzun çalışma saatlerinin de şiddete dâhil olduğunun altı çizildi. Tüm eşitsizlikler üzerine kadınlar güvenceli çalışma hakkı, eşit ücret hakkı, sendikalarda örgütlenme hakkı, çocuk ve yaşlı bakımının kamusallaşmasını talep ettiler. Yetersiz ceza uygulamaları sonucunda kadın cinayetlerinin arttığının, adaletin ancak kadınlar birlikte ses verdiğinde sağlanabileceği de alanda vurgulanan konulardan biriydi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İşte, okulda, mahallede, sokakta… Kadınların bir arada ve güçlü olmasının yaratacağı selin önünde hiçbir engel duramaz! Bugün Ankara’nın dört bir yanından gelen kadınlarla birlikte yoksulluğa, güvencesizliğe, savaşa, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze ve kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılara karşı haklarımız ve hayatlarımız için bir aradayız. Yaşasın kadın dayanışması! ”

Buluşma açıklamanın ardından şarkılar, sloganlar ve halaylarla son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21956
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’da Kadınlar Günü kutlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat