17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’da köpek katliamı sürüyor: 7 köpek öldürüldü

Tarih: 18 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 142

Kısa süre önce Batıkent’te gerçekleşen saldırının ardından bu kez İncek’te 7 köpek zehirli sosislerle katledildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara’nın İncek bölgesinde bu sabah saatlerinde çevrelerinde zehirli sosislerin bulunduğu 7 köpek ölü halde bulundu. Sokak üzerindeki boş arazide köpek ölülerini görenler, belediyeye ve polise haber verdi. İhbarla bölgeye gelen Çankaya Belediyesi ekipleri hayatı kaybeden 7 köpeği buldu, iki köpek ise tedavi için veteriner kliniğine götürüldü. Köpeklerin yanında ise zehirli olduğu düşünülen sosisler tespit edildi. Olayın aydınlatılması için sosislerden alınan numuneler laboratuvar incelemesine gönderildi. Polis, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek, sosisleri bölgeye bırakanları bulmak için çalışma başlattı.

Mavili: “Yasa olmadığı sürece bu katiller ellerini kollarını sallaya sallaya hayvanlarımızı öldürüyor”

Yetkililerin incelemesi sırasında olay yerine gelen yurttaşlardan manzara karşısında göz yaşları döktü. Konuyla ilgili olay yerinde bir açıklama yapan Patileri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Çiğdem Mavili, köpekleri en son dün akşam beslediğini anlatarak benzer olayların yaşanmaması için yasanın önemine şu sözlerle değindi:

“Bugün geldikten sonra etraftaki zehirli sosisleri ve sucukları topladık. Artık bu yasanın çıkmasını bekliyoruz; çünkü biz hayvanları koruyamıyoruz, devlet de koruyamıyor. Yasa olmadığı sürece bu katiller ellerini kollarını sallaya sallaya hayvanlarımızı öldürüyorlar ve burada ‘Kamera yok’ diyorlar. Kamera olsa ne olur yasa olmadıktan sonra? Artık yasa çıksın, ne olur. Gerçekten halimiz kalmadı bizim.”

Ankara Batıkent’te geçen hafta 16 köpek, araziye atılan zehirli tavuk etlerini yemeleriyle hayatını kaybetmiş, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22950
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’da köpek katliamı sürüyor: 7 köpek öldürüldü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat