3 Mayıs 2024, Cuma - 16:35

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’da sokak hayvanları için miting…PADER Başkanı Karmış: “Kararlılığımızı göstereceğiz”

Tarih: 19 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 202

Son günlerde Ankara’da yaşanan hayvan katliamlarına dikkat çekmek isteyen hayvanseverler sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Yüksek katılımın beklendiği miting, 28 Nisan’da.

Ankara’da 19 Şubat’ta Keçiören Bağlum’da 12 köpeğin, 9 Nisan’da Batıkent’te 7 köpeğin, 13 Nisan’da Çubuk’ta 26 köpeğin ve en son dün İncek’te 7 köpeğin insanlar tarafından zehirlenerek öldürülmesi, hayvan hakları yasa tasarısını tekrar gündeme getirdi. İncek’te gerçekleştirilen saldırının ardından GÖRÜNÜM’e konuşan Sokaktaki Patili Canları Yaşatma Derneği (PADER) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Karmış, yasanın çıkmasına yönelik kararlılıklarını göstermek için Ankara’da miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Hayvanlara verilen zararlarda ve öldürmelerin sonucunda hapis cezasının olmadığını hatırlatan Karmış, zehirlere ulaşımın çok kolay olmasının da önemli bir sorun olduğunu söyledi. Karmış, hayvanları istemeyenlerin yasanın zayıflığından da faydalandığını söyledi. Yasanın çıkarılması için tüm girişimlerde bulunduklarını ve her olayda bütün yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Karmış, kanun çıkarılmasında yetkili mercilerin TBMM ve Cumhurbaşkanı olması nedeniyle sorunun çözümünün de buralarda olduğunu dile getirdi.

Kalabalık bir kitleyle Meclisin de dikkatini çekmek istediklerini söyleyen PADER Başkanı, 20’den fazla STK’nın mitinge katılacağını ve mitingle kararlılıklarını göstereceklerini kaydetti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22979
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’da sokak hayvanları için miting…PADER Başkanı Karmış: “Kararlılığımızı göstereceğiz”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat