16 Temmuz 2023, Pazar - 16:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dünya Vegan Günü Ankara’da yoğun ilgiyle karşılandı

Tarih: 05 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 93

Ankara Vegan Platformu’nun Dünya Vegan Günü kapsamında düzenlediği etkinlikler, dün Haymatlos Mekan’da sona erdi. Atölye çalışmasının ardından platformun kurucu üyelerinden Buse Üçer, dört günlük programı GÖRÜNÜM’e değerlendirdi.

Ankara Vegan Platformu’nun 1-4 Kasım Dünya Vegan Günü etkinlikleri “Vegan Kahvaltı”, “Hayvanlara İlkyardım Atölyesi” ve film gösterimi ile sonlandı. Haymatlos Mekan’da yapılan etkinlikler yoğun ilgiyle karşılanırken, platform koordinatörlerinden Buse Üçer, gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Kanatlı hayvan, kedi ve köpek üzerine temel ilkyardım bilgisinin paylaşıldığı Hayvanlara İlkyardım Atölyesi’nde bazı ilkyardım müdahaleleri uygulamalı olarak gösterildi. Anne-yavru bakımı, zehirlenme, kırık, kan kaybı durumlarında yapılması gerekenlerin anlatıldığı sunumun bitmesiyle, katılımcıların soruları uzmanlar tarafından cevaplandı.Uzman, hayvanların beslenmesinde önemli rol oynayan kuru mamaların, piyasada 10 yıl boyunca denenmediği takdirde etkilerinin anlaşılamadığını dile getirdi.

Üçer: Veganlık tercih meselesi olamaz 

Etkinlik kapsamında yapılacak olan film gösteriminden önce GÖRÜNÜM’e konuşan Buse Üçer, Dünya Vegan Günü etkinliklerinin farkındalığı artırdığını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl kurulan platformda, 90 kişiye ulaşan çalışma ağının her geçen gün genişlediğini belirten Üçer, üniversitelerin öğrenci toplulukları tarafından sık sık paneller için davet edildiklerini “Öğrenci toplulukları hak temelli paneller talep ediyorlar. Hacettepe’den,Bilkent’ten, ODTÜ’den Gazi’den ve bu üniversitelerin gastronomi kulüplerinden toplantı çağrıları geliyor” sözleri ile ifade etti.

Veganlığa sağlıklı olduğu için değil, hayvanlara yapılan zulmün parçası olmamak için yöneldiklerini belirten Üçer, sözlerini “Bir gün bunun tercih meselesi olamayacağını herkes görecek” diyerek noktaladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20074
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dünya Vegan Günü Ankara’da yoğun ilgiyle karşılandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat