16 Temmuz 2023, Pazar - 14:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’daki tabela kirliliğine çözüm aranıyor

Tarih: 13 Ekim 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 85

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bürokratları, Ankara Kent Konseyi ve Ankara’daki reklam sektörü temsilcileri Başkent’teki tabela kirliliği konusunu tartışmak için bir araya geldiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bürokratları, Ankara Kent Konseyi ve Ankara’daki reklam sektörü temsilcileri Başkent’teki tabela kirliliğine çözüm üretebilmek için bir araya geldiler.

Tabela kirliliğini önlemek için yapılan toplantıya Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Selami Aktepe, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ve Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ile sektör temsilcilerinden Ankara Reklamcılar Derneği (ARD) Başkanı A. Bora Hızal ve Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED) Başkan Yardımcısı Şahin Acar katıldı.

Toplantıda “Ortak Akıl”ın Ankara için çok iyi olacağına değinen Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz, tarafların görüntü kirliliğinin engellenmesi için bir araya gelmelerinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Yılmaz, çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının, muhatapları olan sektör temsilcileriyle bir araya gelme ihtiyacı duyması sorunların kalıcı çözümü için gösterdikleri iradeyi yansıtıyor. İşletmeciler adeta birbirlerinin üzerine basarak binalara veya yol kenarlarına yerleştirdikleri tabela ve totemlerle kendi iş yerlerini kendi elleriyle görünmez yapıyorlar. Çağın gerekliklerine uyarak ve teknolojik olanakları kullanarak hem ticaret erbabının daha mutlu olacağı hem de görüntü kirliliğinin yaşanmayacağı bir süreci hep beraber yönetebileceğimize inanıyorum.”

Toplantıda yer alan ABB yetkilileri, sektör temsilcilerinin taleplerini dinleyip tabela kirliliğinin ortadan kaldırılması için gerekli iş birliğine hazır olduklarını belirtti. ABB yetkilileri ayrıca toplantıda görüntü kirliliğine karşı Ticari Tanıtım Tabela Yönetmeliği’nin çalışmalarının başladığı bilgisini de verdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29192
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’daki tabela kirliliğine çözüm aranıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat