16 Temmuz 2023, Pazar - 10:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaragücü galibiyeti unuttu

Tarih: 07 Aralık 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 129

TFF Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 14.haftasında Ankaragücü ve Göztepe, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Mete Kalkavan’ın yönettigi maçı 1-3’lük skorla Göztepe kazandı.

Alt sıralardan kurtulmak isteyen Ankaragücü ve yeni teknik direktörü ile üst sıraları hedefleyen Göztepe, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Saat 17.30 başlayan maçı hakem Mete Kalkavan yönetti. Soğuk havaya rağmen iki takım taraftarı da maça yoğun ilgi gösterdi.

Maça hızlı başlayan deplasman ekibi Göztepe, maçın ilk dakikasında Halil Akbunar’ın ayağından bulduğu golle maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra oyun üstünlüğünü elinde bulunduran deplasman takımı yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. İlk yarının ortalarından itibaren taraftar desteğini de arkasına alan ev sahibi ekip Ankaragücü, dakikalar 31’i gösterirken kullandığı kornerde, Göztepe ceza sahası içinde oluşan karambol de İlhan Parlak’ın ayağından bulduğu golle skoru 1-1’e getirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar 1-1’lik eşitlik ile soyunma odasının yolunu tuttu.

Serdar Gürler, Göztepe’yi galibiyete taşıdı

İkinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlayan İzmir ekibi, maçın başında olduğu gibi ikinci yarının başında da golü buldu. Gassama’nın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya kafayı vuran Serdar Gürler takımını tekrar öne geçirdi. Rüzgarı arkasına alan Göztepe, etkili ataklarını sürdürdü. Dakikalar 58’i gösterirken Serdar Gürler ceza sahası dışından bulduğu güzel golle takımını 1-3 öne geçirdi. Geriye düşmesinin ardından yaptığı değişikliklerle oyuna tutunmaya çalışan Ankaragücü, istenilen performansı bir türlü sahaya yansıtamadı. Maç deplasman ekibinin 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Galibiyet hasretini 7 maça çıkartan Ankaragücü bu sonuçla 17.sırada kalırken, maçtan 3 puanla ayrılan Göztepe ise 9.sıradaki yerini korudu. İlhan Palut’un yönetiminde 4. maçına çıkan Göztepe, aldığı 8 puanla iyi bir form yakalayarak üst sıralara göz kırptı.

Kaplan:”En büyük üzüntüm Ankaragücü taraftarlarını üzdük”

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan ve bu maçın kendileri için dönüm maçı olduğunu belirten Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan şunları söyledi:

“Moralimiz bozuk, ilk yarı var kaçırdığımız pozisyonlar var. İkinci yarı o kadar konuşmamıza rağmen arkadaşlara, erken gol yemeyelim savunmayı sağlam tutalım derken erkenden gol yiyiyorsun, sonrasında ister istemez moral bozuluyor. Üçüncü gol maçı kopardı, kazanan takımı kutluyorum. Çok üzgünüm, camiayı üzdük, güzel taraftarları üzdük. Dönüm maçı olarak gördüğümüz bir maçtı, şanssız golleri yemeseydik daha farklı olabilirdi. En büyük üzüntüm Ankaragücü taraftarlarını üzdük.”

Parlatan:”Son haftalardaki çıkışımızı bu maçta da sergilemek istiyorduk”

Haklı bir galibiyet alarak son haftalardaki iyi çıkışlarını sürdürdüklerini belirten Göztepe teknik direktörü Ersan Parlatan maçla ilgili şunları söyledi:

“Son haftalarda bir çıkışımız vardı, bunu bu maçta da sergilemek istiyorduk. Maçın başında erken gol bulduk. Ankaragücü golden sonra ilk yarıda üstün oynamaya başladı. İkinci yarının başında yine erken gol bulmamız ilk yarıda yapamadıklarımızı yapmamız ve güzel bir üçüncü golü Serdar’ın ayağından bulmamız bizi çok rahatlattı. Haklı bir galibiyet aldık. Son haftalardaki çıkışımızı bu maçta da devam ettirdik. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Çok önemli bir galibiyet bizim için. Galibiyet adına mutluyuz bu çıkışımızı ilerleyen haftalarda da sürdürmek istiyoruz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26350
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaragücü galibiyeti unuttu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat