14 Temmuz 2023, Cuma - 19:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaragücü kan kaybediyor, evinde 3-0 mağlup

Tarih: 01 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 102

TFF Süper Lig Cemil Usta Sezonu 24.hafta maçında Ankaragücü ve Demir Grup Sivasspor, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Ümit Öztürk’ün yönettiği maçı 0-3’lük skorla Demir Grup Sivasspor kazanarak ligde puanını 48’e yükseltti.

Süper Lig’in 24.haftasında Ankaragücü sahasında Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Ankaragücü futbolcuları maç öncesi ısınmaya Suriye’de şehit düşen askerler anısına siyah forma ile çıktı. Stadyum girişinde taraftarlara Türk bayrağı dağıtıldı.

İlk yarı suskun geçti

Maçın ilk on dakikası iki takım için de bir orta saha mücadelesi halinde geçti. Konuk ekip Sivasspor’da dakika 11’de ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Mert Hakan pozisyonu değerlendiremedi. İlerleyen dakikalarda oyunda üstünlüğünü hissettirmeye başlayan takım Sivasspor oldu. Ankaragücü ise kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı. Sivasspor dakika 24’te Marcelo Augusto’nun sağdan ceza sahasına yaptığı ortada Yatabare ile gole çok yaklaştı fakat kaleci Friedrich gole izin vermedi. Ankaragücü’nde Milos Stanojevic 31.dakikada yaptığı hareketle sarı kart gördü. Dakikalar 35’i gösterdiğinde ise Stonajovic, Fatih Aksoy’a yaptığı müdahale sonra ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. On kişi kalan Ankaragücü’nde dakika 39’da Saba mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gittiler.

İkinci yarı Sivasspor zorlanmadı

İkinci yarıya rakibinin de 10 kişi kalmasının verdiği avantajla Sivasspor baskılı başladı. Ani ataklarla rakibinin üstüne giden Ankaragücü’nde Saba’nın, dakika 57’de ceza sahası içinden yaptığı vuruş az farkla auta gitti. Sivasspor’da Mert Hakan’ın kullandığı kornerde topu ağlara gönderen Hakan Arslan dakika 69’da takımını deplasmanda 0-1 öne geçirdi. Dakikalar 71’i gösterdiğinde Ante Kulusiç’in ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Mert Hakan kullandığı penaltıda kaleci Friedrich’i geçemese de dönen topu tamlayarak takımı Sivasspor’u deplasmanda 0-2 öne geçirdi. Ankaragücü dakika 90’da İlhan Parlak ile gole çok yaklaştı fakat Samassa gole izin vermedi. Dakikalar 90+1’i gösterirken Fernando’nun ceza sahasında aşırttığı top direkten döndü, dönen topu tamamlayan Yatabare takımı Sivasspor’u 0-3 öne geçirdi. Maçın son dakikalarında Ankaragücü taraftarı teknik direktörleri Mustafa Reşit Akçay’ı istifaya davet ederken “İsmail Kartal” tezahüratı yaptılar. Maçta başta gol olmadı ve Ankaragücü kendi evinde Sivasspor’a 0-3 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Sivasspor ligdeki puanın 48’e yükseltti. Ankaragücü ise 20 puanda kalarak ligde kalma yolunda büyük bir darbe aldı.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27144
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaragücü kan kaybediyor, evinde 3-0 mağlup

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat