17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaralı analog fotoğrafçılar Yol’da buluşuyor

Tarih: 12 Şubat 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 94

Ankara’da analog fotoğrafçıların çektikleri yol fotoğraflarından oluşan sergi, 14 Şubat’ta açılıyor. Analog fotoğrafçılar,serginin basın bülteninde serginin kendilerine hissettirdiklerini “’Yol’ sergisi,yolculuğumuz sırasında karşılaştığımız anları ve hissettiklerimizi, her zaman yol arkadaşımız olan fotoğraf makinelerimiz ile kaydettiğimiz fotoğraflardan oluşuyor” cümleleriyle açıklıyor.

Dijitalleşmeye rağmen analog fotoğraf çekmekte ısrar eden Ankaralı 22 fotoğrafçının “yol” temalı fotoğrafları bir sergide buluşuyor. Ankaralı analog fotoğrafçıları bir araya getirmek için 2018 yılında kurulan “Analog Ankara” inisiyatifinin düzenlediği karma sergi 14 Şubat saat 19.00’da Ankara Altı+Bir sanat galerisinde ziyaretçilere açılacak. Analog fotoğrafçılığın “üretim çılgınlığını biraz da olsa hafiflettiği” söylenen serginin manifestosunda ayrıca yine analog fotoğrafçılığın üretim aşamaları sayesinde insanlara beklemeyi ve sabretmeyi öğrettiği de belirtiliyor. Serginin de sabretmeyi öğrenmenin başka bir yolu olduğunu ifade eden fotoğrafçılar serginin kendilerine hissettirdiklerini ise “Hayatımız boyunca kimi zaman bilinçli kimi zaman farkında bile olmadan kat ettiğimiz yollarda, bazen yolculukların öznesi bazen de yolun kendisi oluruz. ‘Yol’ sergisi, yolculuğumuz sırasında karşılaştığımız anları ve hissettiklerimizi, her zaman yol arkadaşımız olan fotoğraf makinelerimiz ile kaydettiğimiz fotoğraflardan oluşuyor” şeklinde açıklıyor.

Sergi, 14 Şubat-23 Şubat tarihlerinde ziyarete açık olacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27000
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaralı analog fotoğrafçılar Yol’da buluşuyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat