4 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaralı kadınlar şiddete karşı yürüdü

Tarih: 26 Kasım 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 111

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Ankaralı kadınlar, Kolej Meydanı’ndan Sakarya Caddesi’ne yürüyerek kadına yönelik şiddete “Dur” dedi.

Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla Aka-Der, Halkevleri, KJA, ÖGK, Yeryüzü Kadınları, DİSK, KESK, TTB, TMMOB, ÖDP’den kadınlar ve LGBTİ bireyler Kolej Meydanı’nda toplandı. “Hayatımız katliamlarla karartılmaya çalışılırken yaşamı, iktidar halklara savaşı dayatırken barışı savunmak için bir aradayız” diyen kadınlar, kadına şiddete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı. “Savaşı durduracağız barış gelecek, yaşasın kadın dayanışması” sloganlarıyla Sakarya Caddesi’ne yürüyen kadınlar, basın açıklamasını Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde okudular. Öldürülen kadınları anarak onlar için gökyüzüne balon bırakan kadınlar, yürüyüşü şiir dinletisi ile sonlandırdı.

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Son zamanlarda kitlesel katliamların ve ölümlerin yoğun olarak yaşanması nedeniyle, kadınlar yürüyüşte güvenlik önlemlerini kendileri aldı. Mor kurdeleler ile toplandıkları alanın girişini kapatan kadınlar, alana girmek isteyenleri arayarak güvenliğe dikkat etti.

Bundan 55 yıl önce Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı mücadele eden Mirabal Kız kardeşlere tecavüz edilip katledilmelerinin anısına, her 25 Kasım’da dünyanın dört bir yanından kadınlar sokaklara çıkarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele ediyor.

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Kadınlar kendi güvenliklerini aldılar.

Kadınlar kendi güvenliklerini aldı. (Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9018
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaralı kadınlar şiddete karşı yürüdü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat