25 Temmuz 2023, Salı - 13:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaralı usta spor yazarı Metin Gören: “Ankara’da spor yazarlığı yok oldu”

Tarih: 25 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 181

TSYD Ankara Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu Metin Gören ile Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Burak Gören oldu. Buluşmada spor muhabirliğinin ve basketbolun geleceği konuşulurken Metin Gören, “Ankara’da spor yazarlığı yok oldu” dedi.  

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi, her hafta düzenlediği buluşmalarda bu kez iki konuk birden ağırladı. Ankara’nın deneyimli spor yazarlarından Metin Gören ile oğlu Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Burak Gören sorulara yanıt verdi.

Gazetelerin ve spor yazarlığının tekelleştiğini ve gücünü yitirdiğini söyleyen Metin Gören, Ankara’da spor yazarlığının yok olduğunu ifade etti. Kendilerini belli bir yere koymaktan vazgeçtiklerini söyleyen Gören, şunları söyledi:

“Birinin bir maçı yazması artık önemli değil çünkü teknoloji çok gelişti. Eskiden basının gücü vardı artık yok. İstanbul merkezi sistemin içinde bize hiçbir zaman Ankara bürosu olarak bakmadı. Fenerbahçe maçı olduğunda İstanbul’dan 4-5 muhabir gelirdi. Ankara’dakiler ne yazacak? Kesinlikle Türkiye’nin en iyi gazetecileri Ankara’dan çıkar ama Ankara’da spor yazarlığı ne yazık ki yok oldu. Yazık değil mi? Basketbolun artık büyük bir kaynak olduğu, 8-10 tane futbol takımının olduğu Ankara’da kimse kalmadı yazar. Düzelir mi bu? Düzelmez. Genç arkadaşlarımıza tavsiyemiz olabilir, spor muhabirliği çok güzel bir alan ama çalışacak imkanların iyi olduğu bir yeri bulmaları lazım.”

 

“Türk Telekom örnek alınmalı”

Türk Telekom Basketbol Takımı’nın son zamanlardaki yükselişini değerlendiren Metin Gören, Ankara’da basketbolun yeniden önem kazandığına değindi. Gören şunları söyledi:

“Basketbol Ankara’nın temel sporlarından biridir. Çok önemli basketbol takımlarını hem izledim hem yazdım yıllarca. Ankara’da 20-25 senedir sönmüş, artık sürünmeye başlayan, çok önemli bu dalın kaybolmasının ardından ortaya birdenbire çıkan Türk Telekom’un hem manevi hem de maddi olarak çok büyük katkıları olduğunu düşünüyorum. En azından bu büyük kente bir hareket geldi. Basketbol yeniden yapılanmaya başladı Türk Telekom sayesinde. Keşke tüm takımlar Türk Telekom’u örnek alsa…”

“Yüksek ücretler genç oyuncuların gelişmesine engel”

Ekonomik meselelerin takımlara etkisini anlatan Burak Gören, “Endüstriyel sporun geldiği nokta orası. Türk Telekom aslında son 20 senede ekonomik anlamda vaatlerini yerine getiren bir kulüp. Ben her zaman şuna inanırım, sporda sene başındaki planlamayla birlikte, verilen sözlerin tutulması ile bir şeyleri başarabilirsiniz. Para pul olmasa da” dedi. Türkiye’de yeteri kadar basketbolcu yetişememesinin nedenlerinden bahseden Gören, genç oyunculara çok yüksek ücretler verilmesini eleştirdi. Gören, oyunculara genç yaşta çok yüksek ücretler vermenin, sporcuların beklentilerini düşürerek, kendilerini geliştirmemelerine yol açtığının altını çizdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23196
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaralı usta spor yazarı Metin Gören: “Ankara’da spor yazarlığı yok oldu”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat