24 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’nın kent panoraması Çaldağı satışa çıkartılıyor

Tarih: 10 Temmuz 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 263

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent panoramasında bakı noktası olarak bilinen Çankaya Çaldağı’nda, 44690 metrekarelik araziyi satışa çıkarttı. Resmi gazetede yayınlanarak 21 Temmuzda ihaleyle satışı yapılacak olan Çaldağı için Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden “Çaldağı’nı satamazsın, satış ihalesini yargıya taşıyacağız” tepkisi geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 14 Eylül 2015 tarih ve 1919 sayılı kararı ile onaylanan, Çankaya İlçesi Çaldağ Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları değişikliği işleminin iptali için dava açmıştı. Dava devam ederken Çaldağı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan arsayı satışa çıkartmasına mimarlar tepki gösterdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Belediye başkanlığı geçicidir, belediyenin mal varlıkları Ankaralılarındır, Çaldağı’nı satamazsın, bize ait” ifadelerini kullandı.

Çankaya Çaldağı Tepesi

Çankaya Çaldağı Tepesi’nden bakış

Satış ihalesi de yargıya taşınıyor

Çaldağı’nda kentsel dönüşüm projesinin yüksek yoğunluklu yapılaşmayı içerdiğini belirten Candan, konuyu yargıya taşıdıklarını hatırlatarak, 21 Temmuz’da yapılacak olan satış ihalesini de yargıya taşıyacaklarını kaydetti. Çaldağı Tepesi’nin deniz seviyesinden bin 293 metre yükseklikte olduğu bilgisini veren Candan, “Yeşil alan olması gereken, Ankara’nın en önemli alanı ve kent panoramasının bakı noktasını 2 emsal vererek yapılaşmaya açıp, sonrada dava süreci devam ederken, satışa çıkartmak Ankara’ya ihanettir. Bu alanı yapılaşmaya açmak, belediyeye dolayısıyla bize ait olan alanı satışa çıkartmak akla ziyan bir durumdur. Büyükşehir Belediyesi 2012’de aynı bölgede yaptığı planlarda bölgenin yüzde 70’ini açık ve yeşil alan düzenlerken 2015 te yapılan plan değişikliği ile aynı bölgeyi yüksek yoğunluklu konuta açmış dava devam ederken de arsaları elden çıkartarak yangından mal kaçırmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tezcan Karakuş Candan

Tezcan Karakuş Candan

Candan: “Ankara’nın panoramik tepesi satılamaz”

İhaleye girecek firmaları uyaran Candan, “kamu yararı olmayan her uygulamanın karşısında Mimarlar Odası var, ihaleyi iptal için yargıya gidiyoruz. Ankara’nın kent panoramasını göreceğimiz en güzel yerimizi satıp yapılaşmaya açamazlar. Herkes Ankara’yı Çaldağı’ndan görmeli” dedi. Candan sözlerini şöyle noktaladı: “Çaldağı Tepesi’nin parası olanların konut aldığı bir tepe değil, herkesin tepesi olmalı, Ankara’nın panoramik görüntüsü, satılamaz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11804
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’nın kent panoraması Çaldağı satışa çıkartılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Radyo İlef’ten Özkan Uğur anısına program

Radyo Atölyesi öğrencileri, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden sanatçı Özkan Uğur anısına “Kimler Geldi Kimler Geçti” başlıklı radyo programı hazırladı. Program 21.00’da yayında olacakåç.

Kapat