14 Temmuz 2023, Cuma - 19:17

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’nın “silüet” sorunu can sıkıyor

Tarih: 21 Temmuz 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 388

Gazeteci Alp Eren Kaya’nın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı Anıtkabir ve çevresini gösteren fotoğraflar, Başkent’in gittikçe büyüyen bir silüet sorunu olduğunu gözler önüne serdi.

Son yıllarda artan gökdelenler, şehir silüetlerini bozmaları nedeniyle oldukça tepki topluyor. Özellikle İstanbul için gündeme gelen silüet konusu, Ankara’nın da önemli bir sorunu olmaya başlıyor.

Gazeteci Kaya‘nın, “İki farklı açıdan farklı zamanlarda çektiğim Anıtkabir ve bozulan silüeti…” notuyla paylaştığı fotoğraflarda görülen manzara, Ankara’daki çarpık kentleşme ve gökdelenleşmeyi gösteriyor. Fotoğraflarda, özellikle Eskişehir Yolu olarak bilinen bölge ve çevresindesindeki yapıların oluşturduğu çirkin görüntü dikkat çekiyor.

Fotoğraflardaki bir detay ise özellikle öne çıkıyor. Yapımına Melih Gökçek zamanında başlanan ve Ankaralıların “Demir Kafes” adıyla andığı, Armada Alışveriş Merkezi’nin karşısındaki inşaat, büyük tartışmaların ve hukuki mücadelelerin ardından durdulmuştu fakat Kaya’nın fotoğrafında görülen yeni yapı en az eskisi kadar tepki topladı. Söz konusu inşaatın yerine dikilen yeni yapının, Ankara’nın silüetini büyük oranda bozduğu görüldü.

Kent merkezinin plansız yapılaşmayla büyüdüğü görülüyor.

 

Yeni “Demir Kafes”.

ABB’den çağrı: #ankarayısenplanla

Öte yandan, Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi de bütün Ankaralıları yakından ilgilendiren bir şehircilik çalışması başlattı. Belediye, “Stratejik Planlama Çalışmaları” bünyesinde “Ankara’yı Sen Planla” sloganıyla harekete geçti. Sosyal medyada oluşturluan başlıklar altında tüm Ankaralıların Başkent’e ilişkin önerileri toplanmaya başlandı. Kısa sürede binlerce önerinin toplandığı başlıklar, kent sakinlerince büyük bir ilgiyle karşılandı. Belediye ayrıca resmi internet sitesinden de Ankaralıların ve uzmanların önerilerini topluyor. Bir süre sonra düzenlenecek Stratejik Plan Çalışmaları Toplantısında da, ulaşımdan alt yapıya, kültürel ve sosyal faaliyetlerden kent yaşamına dair birçok ihtiyaç ve beklenti masaya yatırılacak. Kaya’nın fotoğraflarıyla bir kez daha gündeme gelen çarpık kentleşme, gökdelenleşme ve silüet sorunlarının da toplantıda geniş şekilde ele alınması bekleniyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24274
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’nın “silüet” sorunu can sıkıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat